Menú

L'Ajuntament de VNG farà front a l'amenaça d'Endesa de tallar la llum a famílies en situació de vulnerabilitat

Comparteix:
28/08/2019 11:57

La companyia reclama a l'ajuntament vilanoví que es faci càrrec de la meitat del deute d'aquestes famílies, i ho xifra en 124.933,89 €.

A principis d'agost l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i més de 200 consistoris catalans, va rebre una carta d'Endesa reclamant que es facin càrrec de la meitat del deute de les famílies que no hagin pogut pagar el rebut d'electricitat, per trobar-se en situació de vulnerabilitat. En el cas de Vilanova i la Geltrú, Endesa xifra aquest deute en 124.933,89¿€ corresponent a 129 famílies.

En aquesta carta, Endesa al·lega que "En cas contrari, ens veurem obligats a iniciar, a partir de l'1 d'octubre, els procediments de suspensió de subministrament establerts a la normativa".

La Regidora d'Acció Social, Marta Guinda ha explicat que el govern municipal considera aquesta carta com una amenaça inacceptable d'Endesa, que vulnera l'establert a la Llei 24/2015 per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.  Una empresa que l'any 2018 va tenir més de 1.500 milions d'euros de beneficis.

Per fer front a aquesta amenaça, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú considera necessari donar una resposta conjunta i contundent contra aquesta vulneració dels drets dels ciutadans, i per aquest motiu assistirà, com molts altres municipis que han rebut aquesta carta, a la reunió prevista el pròxim 5 de setembre a Terrassa.

A més, exigeix al govern de la Generalitat que prengui part en la solució d'aquest conflicte i estableixi els convenis necessaris amb les companyies de subministrament per concedir ajuts a fons perdut a les persones i unitats familiars en risc d'exclusió residencial o els apliquin descomptes molt notables en el cost dels consums mínims, tal com estableix a l'apartat 3 de l'article 6 de la Llei 24/2015, i li demana que elabori el reglament que la desenvolupi.

En aquest enllaç podeu escoltar les declaracions de la Regidora d'Acció Social, Marta Guinda

Marta Guinda, Regidora d`Acció Social

Marta Guinda, Regidora d`Acció Social

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració