Menú

Al setembre comença un nou Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua

Comparteix:
09/08/2019 11:18

Es tracta d'un recurs de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals

El mes de setembre s'inicia un nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a familiars cuidadors. Es tracta d'un recurs que proposen els Serveis Socials municipals amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és oferir suport als familiars de persones adultes amb dependència per tal que puguin compartir experiències, coneixements i inquietuds.

Durant les diferents sessions que es duran a terme es generaran vincles de relació amb altres cuidadors, s'oferiran estratègies per gestionar les necessitats i conflictes, i es donarà suport emocional.

El grup s'iniciarà el proper dimarts 3 de setembre, i es trobarà cada dimarts d'11 a 12.30 h a la Plataforma Centre Multiserveis. Consta de 16 sessions d'una hora i mitja, dirigides per una psicòloga especialitzada de la Federació d'Associacions de familiars d'Alzheimer de Catalunya.

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) és un espai de relació, de suport psicològic i d'intercanvi d'experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. No és un curs de formació. Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l'estrès. Les persones que hi participin s'han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella, i a assistir a totes les sessions.

Les persones interessades poden adreçar-se a l'Equip d'Atenció a la Dependència de Serveis Socials, ubicat al carrer de Sant Josep, 16-22 (La Plataforma), o bé telefonar al 93 814 44 81. El grup també s'omple amb persones derivades des dels diversos serveis d'atenció sanitària i social.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració