Menú

Vilanova i la Geltrú estrena un nou entremès de Festa Major per commemorar els 40 anys de l'Agrupació de Balls Populars

Comparteix:
06/08/2019 10:49

L'Àliga ha estat dissenyada i construïda per Arnau Codina

Vilanova i la Geltrú compta des de divendres amb un nou element festiu, l'Àliga. El nou entremès s'ha estrenat coincidint amb el 40è aniversari de l'Agrupació de Balls Populars. L'ha dissenyat i construït Arnau Codina, especialista en la creació i conservació d'imatgeria festiva i bestiari popular. L'Àliga balla al so de la Milana, una melodia del Ball de Bastons que porta el nom de l'àliga autòctona del Garraf. El músic Jordi Paulí ha estat l'encarregat de fer l'arranjament de la peça.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, va destacar en la presentació el “fort patrimoni cultural que ens singularitza com a ciutat” i també la tasca de recuperació, preservació i difusió que en fa l'Agrupació de Balls Populars.

La presidenta de l'entitat, Anna Quelon, va explicar que no hi ha constància de l'existència d'una àliga al bestiari festiu de la ciutat, però que el fet de tenir una peça musical amb el nom de la Milana en podria ser un indicatiu.

L'alcaldessa, Olga Arnau, va parlar de “la grandesa que és saber adaptar la festa als nous temps” i va demanar que sigui més inclusiva. Arnau també va voler destacar que la nova àliga “no porta corona”.

La presentació es va fer als jardins de Can Papiol i va comptar amb la participació de les àligues de Barcelona, Torredembarra, El Vendrell i Vilafranca. Després de la presentació i els parlaments, l'Àliga de Vilanova i les àligues convidades van fer una cercavila pels carrers del centre de la ciutat.

L'Àliga de Vilanova participarà en alguns dels moments cerimonials de la festa Major, com ara l'entrada de regidors i pabordes, abans de convit a la Festa, i a la cercavila d'anada a Ofici.

L`Àliga es va presentar divendres al Museu Romàntic Can Papiol

L`Àliga es va presentar divendres al Museu Romàntic Can Papiol

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració