Menú

El model col·laboratiu dels serveis socials i sanitaris posa en marxa un sistema de “convidat”

Comparteix:
28/06/2019 12:41

L'anomenat “job shadowing” serveix per a que professionals d'altres àmbits coneguin la manera de treballar dels seus companys o col·laboradors

Ja fa 5 anys que es va posar en marxa el model col·laboratiu, un espai de treball en xarxa que engloba tots els serveis socials i sanitaris de la primera línia d'atenció a VNG.

El CDIAP (Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç) és la darrera incorporació d'un model que engloba en total 10 serveis: els Serveis Socials municipals, les ABS (Àrees Bàsiques de Salut) 1 i 2, Pediatria, l'ASSIR (Assessorament sobre la Salut Sexual i Reproductiva), el CAPI (centre d'Atenció Primària Integral) Baix-a-Mar, el CSMA (Centre de Salut Mental per a Adults), el CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil), i el CAS (Centre d'Atenció a les Drogodependències).

Aquest mes de maig, els integrants del model col·laboratiu han volgut fer un pas més, i fins al setembre han engegat un programa pilot, que a partir de l'octubre s'ampliarà als més de 200 professionals implicats, anomenat "el convidat".

Consisteix en la modalitat en voga del "job shadowing" o stage professional: una persona professional d'un altre àmbit passa un temps en un altre departament, aprenent tot el que s'hi fa i com es treballa. L'objectiu és que visquin des de la proximitat el funcionament de cada servei i les modalitats d'intervenció.

En l'àmbit dels serveis socials i sanitaris, aquesta pràctica és d'allò més útil, ja que sovint aquests serveis interactuen, i les persones usuàries ho són de diversos serveis a la vegada. Els professionals que aniran rotant pels diferents llocs de treball podran oferir d'aquesta manera una millor atenció a les persones usuàries, mitjançant intervencions compartides o altres mecanismes de relació entre departaments.

De moment, els serveis socials bàsics municipals acullen, durant una setmana al mes, tres o quatre professionals d'àmbits com la infermeria, la pediatria o treballadores socials.

En un període de 2 o 3 anys, tots els treballadors socials, educadors socials, integradors socials i psicòlegs del serveis socials municipals faran estades en altres serveis fins a completar-los tots.

La seu de serveis socials es troba al carrer del Marquesat de Marianao

La seu de serveis socials es troba al carrer del Marquesat de Marianao

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració