Menú

Cloenda del programa anual “Missives entre generacions"

Comparteix:
15/05/2019 12:12

Aquest programa de relació entre gent gran i infants ha comptat enguany amb la participació de tres escoles i tres residències i centres de dia

Missives entre generacions és un programa intergeneracional que posa en contacte dos móns ben diferents: d'una banda, el dels nens i nenes de 4t i 5è d'educació primària; i de l'altra, el de persones grans amb dificultats de mobilitat o lleus demències que viuen a diferents residències de la ciutat.

Enguany, durant el curs s'han realitzat intercanvis de cartes i treballs manuals diversos entre alumnat de les escoles participants: L'Arjau, Ginesta i Llebetx amb les persones grans de la Casa d'Empara, de la Plataforma - Consorci de Serveis a les Persones i el Centre de Dia del CAPI Baix-a-Mar, respectivament. Aquests darrers dies s'han fet els actes de cloenda a les tres residències-centres de dia.

El curs 2001-2002 es va celebrar la primera edició d'aquest programa, amb l'objectiu d'afavorir la relació entre persones de diferents generacions per enriquir la convivència i potenciar la solidaritat i la comprensió mútua entre dos móns ben diferents que sovint no interrelacionen.

El programa es dóna a conèixer a totes les escoles a través del Programa d'Activitats Escolars (PAE), que ofereix l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l'inici de curs. S'inicia el mes d'octubre amb una visita a les escoles que demanen participar en el projecte, per explicar als infants la finalitat del programa i les especificitats de les persones grans que es troben a centres de dia i residències, tot intentant fomentar el voluntariat d'atenció a les persones grans.

Durant el curs es realitzen diferents activitats: intercanvi de cartes, fotografies, treballs manuals, cantades per Nadal, o trobades per Carnaval i per Sant Jordi, com a vehicle perquè el grup d'infants i les persones grans es coneguin millor.

El programa clou amb la festa de final de curs, que es fa a la residència i/o centre de dia durant el mes de maig. Aquesta activitat suposa la possibilitat de conèixer-se, o retrobar-se si ja han fet activitats conjuntes durant el curs. És un dels moments més emotius, en la qual els infants i les persones grans es poden relacionar en un ambient amable i alegre. Els infants preparen espectacles per als més grans, i els més grans també preparen sorpreses per als infants i el berenar de convit. A partir d'aquesta experiència s'estableixen vincles de solidaritat, alegria, conversa i, en especial, d'afecte.

Al llarg de tots aquests anys han participat al programa les escoles Cossetània, Arjau, Llebetx, Ginesta, Pompeu Fabra, Sant Bonaventura i Volerany. Pel que fa als centres residencials, hi ha participat l'Hospital de Sant Antoni Abat, Cugat Residencial, la Residència Santa Teresa, Casa d'Empara, La Plataforma-Consorci de Serveis a les persones i el Centre de Dia CAPI Baix-a-Mar.

Cloenda a La Plataforma

Cloenda a La Plataforma

Cloenda a la Casa d`Empara

Cloenda a la Casa d`Empara

Cloenda al CAPI Baix-a-Mar

Cloenda al CAPI Baix-a-Mar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració