Menú

Torna l'exposició “El tabac al descobert” al centre cívic Sant Joan

Comparteix:
13/05/2019 13:24

La mostra, dirigida a alumnes de 1r i 2n d'ESO, s'emmarca en el Dia Mundial Sense Tabac i la Setmana Sense Fum

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l'OMS des de 1988 per informar la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa prevenible de defunció al món.

Un any més, l'exposició "El tabac al descobert" estarà al centre cívic Sant Joan del 15 fins al 27 de maig. Es podrà visitar lliurement durant l'horari d'obertura del centre cívic: dilluns, dimarts i divendres de 10 a 12 h, i les tardes de dilluns a dijous de 17 a 20 h.

"El tabac al descobert" és una exposició de la Diputació de Barcelona formada per una dotzena de plafons informatius que vol ser una eina per prevenir el tabaquisme entre els nois i les noies de dotze a catorze anys. Està dissenyada per ser emprada principalment en l'àmbit educatiu, al primer cicle de l'educació secundària obligatòria, i té com a objectiu generar actituds contràries al tabac i al seu consum, i refermar, en les persones que no hagin fumat mai, la seva posició per tal d'evitar (o si més no retardar) l'experimentació amb el tabac.

Les visites guiades i tallers que ofereix la Regidoria de Salut Pública als alumnes de 1r d'ESO s'inclouen en el Programa de prevenció del consum de drogues de l'Ajuntament.

La mostra s'emmarca també en la 20a Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 fins al 31 de maig. L'objectiu d'aquesta Setmana és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya.

Platja sense fum

El Ple de l'Ajuntament va aprovar fa uns mesos una moció per destinar alguna zona de les platges de la ciutat o tota una platja com a zona lliure de fums. A petició de l'Associació Naturista de la platja d'Aiguadolç, s'ha optat per destinar aquest espai com a platja lliure de fums, i enguany serà senyalitzada com a tal.

L`exposició al seu pas per VNG l`any passat

L`exposició al seu pas per VNG l`any passat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració