Menú

El músic eslovè Magnífico, portarà els seus ritmes "balkan-disco-actual" al 39è FIMPT

Comparteix:
10/05/2019 11:59

Un homenatage a Peter Seeger i un vermut musical a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, actes previs del festival

El músic eslovè Magnifico serà el segon cap de cartell de la 39a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, el FIMPT. Magnífico és un artista amb una carrera de més de trenta anys, i amb grans èxits a la regió dels Balcans. És el mestre del gènere que ell mateix denomina balkan-disco-actual.

Després d'haver hipnotitzat durant molt temps la seva Eslovènia natal, a on és considerat un tresor nacional, les seves últimes cançons són una barreja de pop, R & B, techno, twist, llatí, turbofolk i balkanfunk.

Magnífico presentarà al FIMPT el seu últim disc, "Challatan de Balkan" (2016) que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic, inspirat en el gènere de l'exiugoslava "Schlager".

 

HOMENATGE A PETE SEEGER

El FIMPT i l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat (ECMM) s'uneixen durant el mes de maig per retre homenatge a Peter Seeger (1919-2014), l'any de celebració del centenari seu naixement.

Peter Seeger, va ser una de les veus més importants del SXX. Anomenat el pare del folc, investigador i gran recuperador de cançons populars, va marcar el camí a molts cantautors directa o indirectament. Lluitador incansable pels drets i les llibertats, va ensenyar al món el poder transformador de les cançons.

A partir del 18 de maig, a la primera planta de l'ECMM hi haurà una exposició dedicada a la seva figura i carrera musical, i el mateix dissabte 18 de maig de 10 a 14 h a l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat es farà un monogràfic a la seva figura amb diverses activitats:

- A les 11 h: Actuació dels combos del departament de música moderna de l'ECMM, que interpretaran cançons emblemàtiques de Seeger.

- A les 12 h: Presentació a càrrec de Ramon Nadal sobre el llegat musical i social de Pete Seeger.

- Tot seguit, taula rodona a càrrec de Ton Dalmau, Ramón Nadal i Bernat Manzano i visita guiada a l'exposició fotogràfica a càrrec de Ramón Nadal.

- A les 18 h: Projecció del documental sobre Pete Seeger: "The power of song".

- A les 19.30 h: cloenda de l'acte d'homenatge a Pete Seeger, a càrrec del Cor de la Turuta.

 

EL FIMPT A LES BIBLIOTEQUES

Les Biblioteques municipals també se sumen a la celebració del FIMPT i serà el dissabte 1 de juny, a les 12.30 h, a la terrassa de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell que s'oferirà un VERMUT MUSICAL #preFimpt, dedicat a la música tradicional i al festival.

La música de tenores, sacs i flabiols que podrem escoltar anirà a càrrec d'alumnes de música tradicional de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. I gràcies a la col·laboració del Celler Les Parellades i Patates Piqué podrem fer l'aperitiu a la terrassa dels Llimoners de la Cardona.

El músic Magnifico (foto:Neil Hoskins)

El músic Magnifico (foto:Neil Hoskins)

Pete Seeger

Pete Seeger

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració