Menú

El projecte Phylé es porta a terme aquest curs als instituts Baix a Mar i Joaquim Mir

Comparteix:
24/04/2019 15:04

El projecte d'acompanyament personalitzat per a alumnat amb risc d'exclusió educativa i social s'ha ampliat per als propers dos cursos

El projecte Phylé neix del treball conjunt entre la Regidoria de Serveis Socials i l'Institut de Baix a Mar, amb el suport de la Regidoria d'Educació. El projecte està dirigit a alumnat absentista o amb perfil d'abandonament escolar, a alumnat amb rebuig escolar, amb dificultats de convivència, i/o amb necessitats específiques de suport educatiu.

Els objectius són millorar la convivència en el centre educatiu, afavorir el desenvolupament integral de l'alumnat, potenciar el treball socioeducatiu als centres educatius, i acompanyar les famílies en l'educació dels seus fills/es.

El projecte Phylé es va començar a implementar el curs 2013-2014 a l'institut Baix a Mar, amb l'objectiu de millorar la convivència al centre educatiu, treballant amb tots els agents implicats en l'educació.

L'Institut Joaquim Mir s'ha sumat al projecte per a aquest curs i el vinent. La iniciativa està oberta a tots els centres escolars del municipi que s'hi vulguin adherir.

El programa d'accions educatives alternatives consisteix en realitzar diverses accions per fer un treball personalitzat amb l'alumne i la seva família, amb la finalitat de millorar el seu desenvolupament personal, la relació amb l'entorn, i millorar la convivència.

Els alumnes participen en sessions formatives conduïdes per educadors/es socials en les que es treballen habilitats socials i cognitives, identificació i gestió de les emocions, i altres aspectes que es consideren claus en el desenvolupament dels joves. Es busca la complicitat i coresponsabilitat de les famílies a través d'una sessió grupal realitzada conjuntament entre educadors/es de serveis socials i professionals del centre educatiu.

L'alumnat també participa en mesures alternatives fora del centre, en instal·lacions de les entitats amb les que l'Ajuntament i els instituts han signat un conveni de col·laboració, com l'Oficina Jove, les escoles Arjau, Canigó i Ginesta, la Casa del Mar o l'Economat de Vilanova i la Geltrú, a més d'altres que s'incorporaran al programa properament.

En definitiva, el projecte Phylé vol contribuir en el desenvolupament de la personalitat dels i les alumnes i ajudar-los a assolir maduresa personal i integració social. La paraula Phyle vol dir "tribu" en grec, i fa referència al lema del projecte: "Per educar un infant cal tota la tribu".

Reunió del projecte Phylé

Reunió del projecte Phylé

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració