Menú

Ajut extraordinari per a les inundacions de Moçambic

Comparteix:
16/04/2019 9:29

El Ple també aprova l'adhesió a la declaració institucional de les Ciutats Defensores dels Drets Humans

El Ple de l'Ajuntament d'aquest mes d'abril ha aprovat dos punts en matèria de Cooperació.

D'una banda, la subvenció extraordinària pel suport a la campanya d'emergència en resposta a la crisi humanitària arran de les inundacions causades pel cicló Idai a Moçambic.

La nit del 14 de març, aquest cicló tropical va tocar terra a prop de la ciutat de Beira, província de Sofala, al centre de Moçambic. El cicló va portar pluges torrencials i vents a quatre províncies. La ciutat de Beira va perdre la comunicació i ha patit danys extrems: la pèrdua de vides humanes i danys estructurals, a més d'un alt risc d'inundacions urbanes. Mentrestant, milers de persones a Zambezia i Tete necessiten assistència després de les inundacions que van començar a principis de març.

El cicló Idai va continuar com a tempesta tropical i va colpejar l'est de Zimbabwe i també Malawi, causant inundacions, morts, destrucció de mitjans de vida i de propietats.

És per això que el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de suport d'emergència. Una vegada més, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que destina el 5% de la partida de Cooperació a projectes d'emergència internacional, s'ha sumat a la campanya amb l'aportació de 1.000 euros.

D'altra banda, el Ple ha aprovat l'adhesió a la Declaració Institucional de les Ciutats Defensores dels Drets Humans 2019.

La defensa dels drets humans és un deure que totes les administracions han d'assumir i que cal realitzar a escala global i local, tal com s'estableix a la declaració universal dels drets humans.

26 municipis catalans han dissenyat i organitzat per setè any consecutiu el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en solidaritat amb les lluites pels drets humans a tot el món, i en suport a les persones defensores dels drets humans que les sustenten.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està compromès en la promoció i garantia dels drets humans impulsant activitats i projectes per sensibilitzar la població i per construir una societat més solidària i més implicada en la transformació d'aquest nou món.

L'any 2004 el Ple ja va aprovar l'adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. I el 2018 l'Ajuntament ja va participar en el projecte de les Ciutats Defensores dels Drets Humans en l'edició de primavera. Formen part d'aquest projecte un total de 26 municipis catalans que, en solidaritat amb les lluites pels drets humans a tot el món, conviden a Catalunya diversos defensors i defensores dels Drets Humans són per realitzar actes i xerrades als diferents municipis.

Per això aquest 2019 s'ha adherit a la Declaració Institucional del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, i s'ha sumat a la seva edició de primavera, organitzant entre el 31 de març i l'1 d'abril les xerrades dels defensors Hassanna Aalia, Leonard Renteria, Edda Pando i Amanda Quijano als instituts, al Centre Obert i a la Casa Olivella de la nostra ciutat, amb una assistència d'unes 300 persones.

El Ple també va renovar el compromís de l'Ajuntament amb els drets humans a escala local, mantenint i intensificant les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans, i va mostrar el seu suport explícit a diversos defensors dels drets humans que es troben privats de llibertat.

Les defensores i defensors dels drets humans que han estat aquests dies a Catalunya

Les defensores i defensors dels drets humans que han estat aquests dies a Catalunya

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració