Menú

La CUP demanarà explicacions al govern pel tracte a la Plataforma Camins Escolars

Comparteix:
25/03/2019 7:32

Nota de premsa de la CUP

El grup municipal de la CUP de Vilanova i la Geltrú demanarà explicacions al govern de la ciutat en la propera Comissió Informativa de Polítiques a la Ciutadania pel tracte destinat a la Plataforma dels Camins Escolars - Ciutat Educadora poques hores abans de la celebració del ple ordinari del passat 18 de març.

La CUP s'ha fet ressò i ha corroborat amb l'entitat la denúncia pública difosa per la plataforma a través de les xarxes socials en què denunciava alguns obstacles a l'hora de tramitar la intervenció de l'entitat durant el debat d'una proposta redactada pel mateix col·lectiu, en concret, una moció per una mobilitat sostenible a la ciutat.

L'aprovació del nou reglament de Participació Ciutadana el passat més de febrer permet que, com subratlla l'article 22, "L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú reconegui el dret d'intervenció oral en relació amb algun punt de l'ordre del dia del Ple municipal a entitats inscrites en el Registre Municipal d'Entitats i aquelles amb seu i/o delegació a Vilanova i la Geltrú i que tinguin una implicació directa amb un punt de l'ordre del dia, a través d'un representant, per tal de permetre que aquestes incideixin d'una forma més directa en la presa de decisions dels òrgans municipals".

En concret, les persones integrants del col·lectiu van emplenar un formulari per intervenir en el punt referit a la moció i, un cop rebutjat des de la regidoria de participació, van haver de fer servir la mediació d'una altra entitat registrada per poder participar en la defensa de la moció al ple municipal.

El mateix govern de la ciutat va reconèixer en seu plenària la tasca realitzada per la Plataforma Camins Escolars - Ciutat Educadora abans d'abstenir-se en una proposta integral per establir un canvi de paradigma integral de la mobilitat a la ciutat. En una conjuntura en la qual ens hem dotat de nous mecanismes per obrir els porus de la institució a la participació de la ciutadania, no acabem d'entendre les resistències perquè un col·lectiu de la ciutat pugui defensar una proposta política al saló de plens.

Per aquesta raó, la CUP demanarà explicacions a la Comissió Informativa de Polítiques a la Ciutadania i instarà el govern municipal a potenciar com més va més els mecanismes per fer arribar a les persones i els col·lectius els canals de participació política de què disposen

Grup municipal CUP

Grup municipal CUP

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Grups municipals
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració