Menú

El Ple municipal aprova la liquidació del pressupost de 2017 amb un romanent de tresoreria positiu

Comparteix:
17/04/2018 14:05

L'aplicació del Pla de sanejament i l'evolució positiva dels ingressos tributaris donen una liquidació de 5,6 milions d'euros

El Ple d'abril de l'ajuntament de VNG va donar compte de la liquidació del pressupost 2017. El balanç de l'any passat és positiu, en 5,6 milions d'euros, un milió més que el resultat de l'any anterior. La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, va explicar que hi ha hagut dos elements que han influït en aquest tancament, "en primer lloc l'aplicació del Pla de Sanejament aprovat per aquest ple el mes d'abril" i en segon lloc "l'evolució positiva que han tingut els ingressos tributaris, bàsicament els impostos directes i indirectes, així com el rendiment d'algunes taxes lligades a la millora de la conjuntura econòmica i immobiliària".

La regidora, a més, va assenyalar que el romanent de tresoreria ha estat positiu, en 177.000 €. Aquesta xifra, que indica la situació financera a curt termini, ha passat dels gairebé 3 milions negatius del 2016, a un resultat positiu.

En la sessió d'ahir també es va modificar l'ordenança fiscal que regula l'estacionament de vehicles, per tal d'incloure modificacions en l'àrea verda d'aparcament a l'estiu a Ribes Roges i al barri de Mar. El regidor de Mobilitat, Joan Giribet, va destacar que la modificació s'ha fet incorporant "les demandes del veïnat, després de la reunió de la setmana passada".

La regidora no adscrita, Ariadna Llorens, es va mostrar a favor de la mesura i va "demanar diligència per desenvolupar aquesta actuació", en referència a la implantació de l'àrea verda, per tal de no repetir l'experiència de Ribes Roges l'estiu passat.

Carmen Reina, també regidora no adscrita, es va manifestar en el mateix sentit sobre la implantació de la nova zona d'aparcament regulat."Tot i que estic en total desacord en com es va fer a Ribes Roges, donaré suport a aquesta modificació" va dir Reina.

El regidor del partit Popular, Carlos Remacha, va ser crític amb el govern per no haver portat a debat previ les modificacions. "Creiem que tots aquests punts que es debaten al Ple han d'haver  passat per una Comissió Informativa, per debatre, per això estem aquí" va dir Remacha.

Francis Álvarez, regidor no adscrit, es va posicionar en contra de les modificacions i va dir que "si s'aprova demanarem les mateixes condicions en altres llocs, amb les mateixes casuístiques. Estem parlant de problemes que ja veiem que es crearan per a moltes altres persones".

Per part d'Esquerra Republicana de Catalunya, Olga Arnau també va fer esment que la proposta no s'havia debatut prèviament. "Si l'haguéssim parlat en comissió haguéssim aportat més coses, com ara l'ampliació vinculada a l'horari escolar".

Juan Luís Ruiz, en nom del grup Municipal del PSC, es va posicionar a favor de la mesura, demanant però que no es repetís "l'experiència de l'any passat a Ribes Roges, la precipitació". Ruiz també va rebutjar la manera com se'ls havia demanat el seu posicionament, "que no fos el regidor qui ens enviés un e-mail, que fos un tècnic municipal. Em sembla que no és la seva funció".

El regidor de Mobilitat, Joan Giribet, va demanar disculpes "per les formes i la premura" i va explicar que l'objectiu era guanyar temps en el procediment. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups i regidors i regidores no adscrites excepte Ciutadans, que va votar-hi en contra.

ple orriolsEn l'apartat de mocions hi va haver dues propostes defensades per part de representants de la ciutadania. Fèlix Senabre, en nom de l'Associació de Veïns del Barri de Mar va explicar la moció demanant un accés a l'estació de RENFE sense limitacions, i Carolina Orriols, de la UGT, va exposar la proposta per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. El text sobre el pas de l'estació es va aprovar per unanimitat i la moció sobre les pensions es va aprovar amb el vot de tots els grups, regidors i regidores excepte el PP que es va posicionar en contra i Cs que es va abstenir.ple sanabra

ple 1

ple 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració