Menú

'Llegir el teatre', el nou club de lectura de les biblioteques de VNG

Comparteix:
08/10/2013 11:11

El club de lectura, organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i el TNC, s'adreça a les persones que els agrada el teatre i combina la lectura amb el visionat de les obres tractades

A partir d'aquesta setmana els interessats a participar al nou club de lectura "Llegir el teatre" ja es poden inscriure a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. Es tracta d'un cicle organitzat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya sobre textos teatrals, on es treballaran obres que es poden veure durant la temporada 2013-2014 del TNC.

La proposta compta amb la complicitat de les biblioteques vilanovines, que afegiran una nova modalitat de club de lectura a l'àmplia oferta que ofereixen actualment. Els lectors, que prèviament hauran llegit el text, es trobaran a la biblioteca Armand Cardona Torrandell per comentar-lo en companyia de Josep Maria Teixell, persona vinculada al teatre, que actuarà de conductor i dinamitzador de l'activitat, en un diàleg que permeti aprofundir alguns dels seus aspectes més rellevants.

Les sessions tindran lloc un dijous al mes a les 18.30h d'octubre a juny, començant dijous 17 d'octubre. Cada sessió estarà dedicada a un text de la programació del TNC, però també de la programació teatral local. Els textos que es treballaran són "Terra de ningú" (H. Pinter); "Fum" (J.M. Miró), "La rosa tatuada" (T. Williams); "El cantador" (Pitarra); o "Fronteres" (L. Cunillé, F. Richter, R. Spregelburd).

El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, així com avantatges per als membres dels clubs, com descomptes en entrades de la seva programació. El Servei de Biblioteques proveirà els exemplars dels textos als membres dels clubs.

"Llegir el teatre" vol contribuir a la formació dels espectadors per refinar-ne la qualitat de recepció, i propiciar un major grau d'exigència artística i d'implicació ciutadana respecte al fet teatral i cultural en general.
Aquest és un projecte fruit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el TNC i Transversal-Xarxa d'activitats Culturals.

Per altra banda, aquesta mateixa setmana també s'obren les inscripcions per completar les darreres places disponibles al Club de lectura Infantil que, conduit per Aida Moral, s'adreça a joves entre els 9 i 11 anys, que estiguin cursant 5è o 6è de primària. Les trobades es fan un dissabte al mes entre els mesos d'octubre i juny a les 17.30h.

Club de lectura teatre

Club de lectura teatre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració