Menú

Bona implicació dels sectors econòmics a la Fira

Comparteix:
09/11/2011 15:28

El comerç, les empreses, el turisme i la tecnologia aposten per la Fira de Novembre com espai per mostrar 'el millor de Vilanova i la Geltrú'

La complicitat d'entitats, associacions, empreses, col·lectius i persones per fer possible una Fira de Novembre renovada s'ha posat de manifest aquest migdia en la presentació de les últimes novetats de la mostra firal que comença divendres.

Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica, ha volgut destacar el paper protagonista que tenen aquest any les organitzacions en la Fira perquè "son les que donen el contingut". Figueras s'ha mostrat satisfet perquè abans de començar la Fira ja ha comptat amb molta participació, col·laboració i implicació.

El responsable municipal de Promoció Econòmica també ha explicat l'esforç en difusió que s'ha fet tan a nivell local com en les comarques veïnes i en el territori de l'Eix Diagonal i a tot Catalunya. "Ara toca que la ciutat es bolqui a la Fira, que mostrem la millor imatge de Vilanova i la Geltrú perquè els visitants que vinguin, tornin a venir després a la ciutat", ha explicat el regidor. 

Gerard Figueras també ha parlat de l'estand municipal dient que "lluny de mirar-nos el melic, hem volgut posar l'espai a disposició d'aquells que generen activitat econòmica a la ciutat, hem d'aconseguir donar un missatge positiu". En aquest sentit Isidre Also, gerent de l'ADEG, ha explicat que durant tot el cap de setmana hi haurà a l'estand de l'Ajuntament la presentació d'una quinzena d'empreses que aposten per la innovació des de Vilanova i la Geltrú i que son desconegudes per la majoria de la ciutadania. (programa de les presentacions AQUÍ )

El representant de l'ADEG ha començat recordant que "fa 20 anys una colla de gent vam començar a somiar un model de Fira amb la participació de diferents sectors i enguany estem molt satisfets que sigui més multisectorial que mai". Also també ha presentat la jornada sobre la vitalització econòmica prèvia a la Fira, que es farà dijous a la tarda al Foment Vilanoví. "És una iniciativa destacada perquè per primera vegada els col·lectius professionals que tenen seu a la ciutat estaran en una taula per debatre què volem que passi a VNG". (Més informació i programa AQUÍ )

L'Estació Nàutica serà un altre dels punts d'interès de la Fira de Novembre, al passeig Marítim, mostrant per un cantó les activitats dels diferents socis i per l'altre oferint diferents activitats com ara les sortides en vaixell per veure la ciutat des del mar. Jose Manuel Pereira, gerent Estació Nàutica ha dit que "la Fira és el millor aparador per mostrar el millor de Vilanova i la Geltrú, tant a les persones de la ciutat com a les persones de fora" i ha anunciat que es repartiran 1.200 tiquets gratuïts per provar les diferents activitats de l'Estació Nàutica.

L'hípica també serà el centre d'atenció a la Fira, situada al parc de Baix a Mar. Victòria Douma, del Club Hípic Rosper, ha recordat que la ciutat té una llarga tradició en el món dels cavalls i ha volgut destacar que aquest any els quatre centres hípics de VNG s'han ajuntat per oferir una variada proposta d'activitats que inclou passejos amb poni, tallers de granja, passejos en carruatge i espectacles. Victòria Douma ha dit que 'cal fomentar el turisme eqüestre, perquè és una forma molt interessant de descobrir el territori i que a Vilanova amb la muntanya i la platja al costat té moltes possibilitats'.

Per la seva banda, Amèlia Maestre, presidenta Viu Comerç ha agraït el pes que enguany la Fira ha donat al comerç i ha explicat que la seva associació treballa per "ensenyar la capital comercial que és la ciutat". Viu Comerç ocuparà la plaça de la Vila i, a més, ha organitzat per divendres a la nit una nit blanca, es a dir, l'obertura de les botigues fins a les 12 de la nit. Aquesta iniciativa anirà acompanyada per activitats d'animació de l'eix comercial del centre de la ciutat. 

Codi QR APP Fira Descarrega't l'aplicació per mòbils android de la Fira des del codi QR o des d'AQUÍ

Aquest any per primer cop la Fira de Novembre tindrà una aplicació per a telèfons mòbils. Raimon Ràfols, de l'empresa Service2Media, ha desenvolupat un accés des dels mòbils android que permetran consultar informació sobre les activitats i sobre la ubicació. Ràfols ha mostrat el seu convenciment que d'aquesta manera 'ajudem a posicionar Vilanova i la Geltrú en el mapa de les ciutats avançades en l'àmbit tecnològic'

Cal destacar que la superfície de la Fira de Novembre creixerà enguany fins els 65.000 metres quadrats respecte els 25.000 de la passada edició. En aquest sentit, els vilanovins i vilanovines podran visitar un total de 346 expositors repartits en 256 estands i, a la vegada, podran gaudir de 130 activitats complementàries.

Consulta el programa de la Fira

Totes les notícies sobre la Fira

Roda de premsa Fira

Roda de premsa Fira

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Activitat econòmica
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració