Menú

El Govern presenta el pressupost per al 2014 al Consell Municipal de Veïns i Veïnes

Comparteix:
21/03/2014 13:17

La proposta busca mantenir serveis, potenciar l'activitat econòmica, posar en valor la façana marítima i aprofundir en la participació ciutadana

Mantenir el nivell dels serveis municipals, seguir donant suport a la promoció econòmica i a la creació d'ocupació, posar en valor la façana marítima i aprofundir en la participació de la ciutadania en els projectes de l'Ajuntament son els objectius de la proposta de pressupost 2014 del govern de VNG. L'alcaldessa, Neus Lloveras, i el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, van presentar ahir al Consell Municipal de Veïns i Veïnes la proposta econòmica per aquest any.

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo va explicar la previsió d'ingressos i despeses, 66 milions d'euros, gairebé 2'5 milions més que l'any passat. Aquest augment es deu al creixement obligat de la càrrega financera, 2'2 milions més, i a la incorporació per primera vegada en 3 anys d'un pressupost d'inversions de poc més d'un milió d'euros.

Gargallo va exposar les línies que han marcat l'elaboració de la proposta. "En primer lloc el pressupost vol mantenir els serveis que presta l'Ajuntament. Això vol dir incrementar la partida de serveis socials per seguir atenent les persones que pateixen la crisi, la despesa social és una part important d'aquest pressupost." Gargallo també va parlar de la defensa del servei públic "buscant més l'eficiència i sense afectar l'ocupació i el servei que es presta a la ciutadania". La segona línia és la promoció econòmica, que "està donant resultats, tenim ínputs positius, sobretot a l'estiu i amb el desenvolupament de fires que estan portant gent”, i en tercer lloc el pressupost busca desenvolupar la façana marítima per aportar valor a la ciutat, "que la ciutat es pugui dinamitzar mirant cap al mar". El quart aspecte destacat és la participació, implicant veïns i veïnes en el disseny de projectes i actuacions a la ciutat.

L'alcaldessa va explicar que la proposta encara no s'ha tancat per algunes incerteses com ara les aportacions econòmiques d'altres administracions. Més enllà del pressupost 2014, Lloveras va avançar que "l'any vinent i l'altre torna augmentar la càrrega financera i arriba un punt que ja no es pot ajustar més, ens està ofegant”. Per Neus Lloveras cal "començar a treballar pel 2015 i 2016, per responsabilitat, per augmentar ingressos nomes hi ha augmentar ingressos o vendre patrimoni”.

Els representants de les associacions de veïns i veïnes es van interessar per les propostes de concessionar espais municipals, per les despeses en el capítol d'Esports i van fer propostes com ara l'activació de la revisió del Pla General i la generació d'ingressos dels vaixells que atraquen al port. Altres comentaris van ser sobre la necessitat o no de tenir cedit el servei de recaptació a la Diputació de Barcelona, sobre l'estratègia per generar més ingressos a mig i llarg termini i sobre l'equilibri entre barris. 


Consell municipal veïns

Consell municipal veïns

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració