Menú

Jornada sobre l'exclusió social a VNG

Comparteix:
15/11/2011 10:24

Es presentarà una diagnosi elaborada per l'Ajuntament de la ciutat i el Consorci de Serveis a les Persones i hi participaran investigadors del món universitari

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, juntament amb el consorci de Serveis a les Persones (CSP), organitza una jornada per conèixer i reflexionar sobre com es manifesta l'exclusió social a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa de l'Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió Social VNG Inclusió, que tindrà lloc el dijous 24 de novembre a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria (EPSEVG). 

La jornada servirà per presentar la Diagnosi de l'exclusió social elaborada per l'Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió Social, un document que mostra dades de la realitat social de la ciutat i l'aparició dels nous perfils d'exclusió que hi estan emergint, així com els recursos que compta la ciutat per a la seva inclusió. Per confeccionar-lo, s'ha realitzat una tasca de recopilació d'informació i entrevistes a ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú, així com un treball molt intens amb les entitats de la ciutat i tècnics municipals i d'altres institucions. 

VNG Inclusió és un programa de l'Ajuntament que dóna una direcció estratègica a les accions d'inclusió social que s'estan fent al municipi mitjançant un model transversal i participatiu. Vol ser un mecanisme de prevenció dels riscos d'exclusió social, alhora que detecta i atén aquells sectors de la població que es troben en situació de vulnerabilitat, des de la integralitat i corresponsabilitat dels actors municipals, tercer sector i ciutadans. 

La Jornada de presentació de la Diagnosi de l'exclusió social començarà a les 9.30 h amb la inauguració de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i el regidor de Serveis Socials i Salut, Francesc Sanchez. Hi intervindran també Josep Oliva, diputat delegat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, i Xavier Delgado, coordinador de Programes d'Inclusió i Cohesió Social de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Així mateix, tindran lloc les conferències "L'exclusió social i els governs locals en el context actual", a càrrec del doctor Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB, i "La inclusió social i la gestió de la diversitat", que pronunciarà el doctor Xavier Torrens, professor de Ciència Política de la UB. 

El programa preveu també una ponència d'Andreu Camprubí, de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, amb el títol "Encarar les dificultats, presentació de la diagnosi qualitativa a través de relats de vida". Pel que fa a la diagnosi de l'exclusió social de Vilanova i la Geltrú, la presentaran les tècniques de l'Oficina Tècnica de VNG Inclusió Violeta Piqué, sociòloga, i Mª José Ruiz, treballadora social. 

Poden assistir a la jornada totes les persones interessades, inscrivint-se al correu electrònic ssocials@vilanova.cat, abans del 21 de novembre.

VNG Inclusió

VNG Inclusió

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis Socials
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració