Menú

Comencen els treballs d'excavació al jaciment de Darró

Comparteix:
02/09/2015 14:10

L'objectiu és arribar a dinamitzar el conjunt monumental com a parc arqueològic únic

Aquesta setmana ha començat el camp de treball d'arqueologia a la parcel·la de titularitat municipal al jaciment iberoromà de Darró. Aquesta part del jaciment, encara no visible però si estudiada, correspon en la seva major part a una vil·la romana.

Els treballs d'excavació, que es realitza sota la direcció tècnica del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, se centra en una de les habitacions de la vil·la.

El camp de treball, en el qual participen onze persones, ha estat organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'Oficina de Patrimoni de la Regidoria de Cultura conjuntament amb la Diputació de Barcelona. L'objectiu és arribar a dinamitzar el conjunt monumental com a parc arqueològic únic.

Darró o Adarró és un poblat ibèric que es troba a ponent de l'actual passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú, al Garraf, al territori antigament conegut com a cossetània. L'establiment ibèric va estar poblat entre els segles V i I aC, mentre que la vil·la romana va ser fundada a mitjans del segle I aC i va funcionar fins al segle IV de la nostra era, quan va abandonar-se i l'indret va començar a ser utilitzat com a necròpoli fins al segle VI.

Darró

Darró

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració