Menú

El Ple de l'Ajuntament de VNG mostra suport als treballadors de Mahle

Comparteix:
03/03/2009 11:33

Es demanarà a la Generalitat que rebutgi l'ERO si no es demostren les causes eximides per l'empresa

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar ahir a la tarda per unanimitat una moció sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de l'empresa Mahle, que suposarà la reducció de la meitat de la plantilla. Tots els grups polítics municipals van manifestar la seva solidaritat amb els treballadors i van acordar d'instar la multinacional que reconsideri la seva decisió. D'acord amb la moció aprovada, l'Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya que rebutgi l'ERO si no s'acrediten les causes adduïdes per l'empresa i que exigeixi a Mahle un pla industrial de futur que aclareixi i garanteixi la situació productiva i de l'ocupació de la fàbrica de Vilanova i la Geltrú.

El regidor de la CUP, Eduard Pinilla, va expressar la necessitat de continuar pressionant l'empresa "perquè s'ajusti cada cop més a les demandes dels treballadors". Pinilla va afegir que "de moment ja s'ha aconseguit rebaixar a la meitat el nombre de persones que aniran al carrer". El regidor d'ERC, Tomàs Álvaro, va explicar que "l'Ajuntament ha fet i segueix fent trobades amb les empreses, tant els equips directius com els comitès de treballadors, per ajudar a defensar els llocs de treball". Álvaro va recalcar que "no és de la nostra competència, però fem tot el que tenim a l'abast des de l'àmbit que ens pertoca". D'altra banda, Iolanda Sánchez, en nom d'IC-V, a afirmar que "és important treballar pel futur, valorar les oportunitats i adaptar-nos".

Per part del PP, el regidor Òscar Carretero va aconsellar "no parlar gaire i donar tot el nostre suport als treballadors", i va instar l'Ajuntament a "fer tot allò que sigui humanament possible perquè la situació no sigui tan dramàtica". Des de CiU, Neus Lloveras va explicar que el seu grup "des de l'octubre fem reunions amb empreses i comitès i hem presentat preguntes al Parlament sobre l'ERO". La regidora va manifestar la preocupació del seu partit perquè "la Generalitat accepta el 95% dels ERO presentats". Finalment el regidor del PSC Juan Luís Ruiz va posar en context la difícil situació que viu el sector de l'automoció i va referir-se al suport del govern municipal als afectats per l'ERO de Mahle. "Hem demostrat que estem al costat dels treballadors amb un treball discret i sense fotos, fent pressió a la Conselleria. El comitè sap perfectament el que hem fet i seguirem treballant per la ciutat", va afegir.

En el Ple d'ahir, el primer en què s'aplicava el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), es va aprovar també una moció en defensa de la festa del foc i es va donar el nom de "Pasífae" a l'escola Vilanova IV, que provisionalmentt funciona al carrer de la Mare Isabel Ventosa i que s'ha de construir a la Bòbila. L'aplicació de nou ROM, que bàsicament limita les mocions que pot presentar cada grup i inclou la figura de les preguntes orals, va funcionar amb normalitat, excepte uns petits dubtes que es van generar en la formulació d'una pregunta.


Notícia relacionada: Joan Ignasi Elena destaca la cohesió del consistori en la moció de Mahle

Ple de març

Ple de març

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració