Menú

Les biblioteques públiques col·laboren amb les biblioteques escolars per actualitzar-les

Comparteix:
19/12/2016 12:36

Es tracta d'una formació, fruit de la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i les biblioteques públiques del Garraf, per tal d'actualitzar les biblioteques escolars i fomentar la lectura

“Repensem i actualitzem les biblioteques escolars: cinc actuacions estratègiques”, és el nom de la nova proposta formativa, fruit de la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i les biblioteques públiques de la comarca del Garraf, que s'adreça als professionals de les biblioteques escolars.

L'objectiu és formar, fomentar la lectura i establir col·laboracions amb les biblioteques escolars de la comarca del Garraf.

Fruit de la necessitat d'oferir suport i actualitzar les biblioteques escolars dels centres educatius de la comarca del Garraf, durant el curs escolar 2015-2016 s'inicià, des del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf (Departament d'Ensenyament), una col·laboració amb les biblioteques públiques de la comarca.
Aprofitant l'especialització dels professionals de les biblioteques públiques, s'ha dissenyat una activitat formativa adreçada a responsables de les biblioteques escolars que pretén establir vincles entre ambdues tipologies de biblioteques.
L'acció també compta amb la col·laboració i suport de tècnics docents del Programa de Biblioteques Escolars del Departament d'Ensenyament.

Aquesta activitat, que es publica al catàleg formatiu del Pla de formació de zona del Garraf (PFZ) durant el curs 2016-2017, programa cinc actuacions formatives que es duran a terme al llarg del present curs.

La formació es va iniciar el passat mes d'octubre amb una xerrada sobre la biblioteca d'aula i l'oportunitat que aquesta ofereix per al treball de la lectura i el coneixement. La xerrada va anar a càrrec de Mònica Badia (coordinadora del Programa de Biblioteques Escolars del Departament d'Ensenyament).

Les següents sessions tractaran temes com els Recursos de la biblioteca escolar, Criteris de classificació i catalogació del fons d'imaginació i La competència informacional dels professionals de les biblioteques escolars.
L'intercanvi d'actuacions al voltant de la promoció de la lectura entre responsables de les biblioteques escolars i de les biblioteques publiques serà la protagonista de la cinquena i darrera sessió, que ajudarà als participants a ampliar coneixements i estratègies al voltant del gust per la lectura.

Biblioteques escolars

Biblioteques escolars

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració