Menú

Comença la programació de primavera a la Xarxa de Centres Cívics

Comparteix:
31/03/2009 12:05

Hi destaquen els cursos 'Fes-ho tu mateix' i 'Avui tastem'. S'ofereixen tallers, xerrades, exposicions i altres activitats per a totes les edats

La programació d'aquest trimestre a la Xarxa de Centres Cívics conté els cursos Fes-ho tu mateix, destinats a millorar l'economia domèstica, i també unes sessions de tast de productes. Aquestes dues novetats s'acompanyen d'activitats diverses com tallers, tertúlies i exposicions per a totes les edats. La programació de primavera s'inicia aquesta setmana i es clourà a finals de juny. La diada de Sant Jordi marca especialment el calendari i també es comptarà amb propostes consolidades com la Festa del Comerç Just o els tallers de cuina.

Els dilluns de maig tothom qui vulgui pot rebre alguns coneixements per reduir despeses en l'economia domèstica. Es tracta del programa Fes-ho tu mateix, que inclou tres cursos de dues sessions cadascun. En primer lloc, Costura de supervivència ensenyarà les tècniques bàsiques per cosir un botó, una cremallera, fer vores, etc. En segon, Cuina d'estalvi, vol oferir consells pràctics per gaudir d'àpats de qualitat en temps de crisi. Finalment, L'hort a casa, serà un taller per a amants de la jardineria a la llar amb trucs, recomanacions i tècniques vàries.

D'altra banda, els dijous 4 i 11 de juny s'oferirà tast de cerveses i d'olives, englobats en el títol Avui tastem. S'hi aprendrà l'elaboració i les varietats d'aquests productes, així com la seva aplicació culinària. A part, la diada de Sant Jordi se celebrarà a tots els centres cívics durant la setmana del 23 d'abril, amb jocs, tallers i xocolatades. Així mateix, en la confecció de la programació hi tornen a prendre part les propostes de les "entitats per a una Vilanova i la Geltrú més solidària", com la Festa del Comerç Just, que tindrà lloc el 23 de maig a la plaça de la Vila.

Les activitats dels centres cívics inclouen també una xerrada sobre el promotor de Can Pahissa, Sebastià Soler i Miró, dins del programa Apunts d'història, i també en preveu una sèrie per informar del mosquit tigre i com controlar la seva expansió. Els tallers de Cuines, ja consolidats, ensenyaran a preparar coques de Sant Joan, receptes dietètiques i també dels avis i àvies. D'altra banda, continuen els cursos de català i les activitats per als més petits, com tallers de teatre, manualitats amb material ecològic o la coral infantil.

A més a més, l'espai Connecta't, de connexió gratuïta a Internet per a totes les edats, s'amplia pràcticament a tota la xarxa, de manera que ja s'ofereix a Can Pahissa, La Collada-Els Sis Camins, La Geltrú, Mar, Sant Joan i Tacó. Tots els equipaments disposen de connexió wi-fi. Els centres cívics de Vilanova i la Geltrú donen seu actualment a 54 entitats, que hi promouen tota mena d'activitats.

Podeu consultar aquí tot el programa en pdf.

Can Pahissa

Can Pahissa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració