Menú

Les obres de connexió dels carrils bici han començat al parc de la Quadra d'Enveja

Comparteix:
10/02/2015 14:29

Els treballs permetran disposar d'una xarxa d'uns trenta quilòmetres apte per a la circulació en bicicleta

El parc de la Quadra d'Enveja és el punt d'inici de les obres de construcció dels diferents trams que enllaçaran els carrils bici de Vilanova i la Geltrú, per tal de crear dues anelles transversals de mar a muntanya que permetran completaran el recorregut actual.

La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, i la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports, Blanca Albà, han visitat aquest dilluns els treballs de construcció del primer dels trams, situat al parc. Segons Glòria Garcia amb la construcció d'aquests trams es fa "un pas endavant per dotar la ciutat d'una xarxa de carrils bici, continua i segura". Seguint les indicacions del tècnic de mobilitatUn cop acabin les obres, al voltant de la primera quinzena de març, s'hauran creat 2,5 quilòmetres més de carril bici, de manera que els usuaris de la bicicleta disposaran d'uns trenta quilòmetres practicables, en total. Per la regidora "un cop acabat el projecte també ens permetrà dissenyar diferents itineraris en bicicleta que acostin tant al ciutadà com al visitant als llocs més emblemàtics i de més interès turístic de la ciutat".

Mapa anelles carril biciPer unir les dues anelles es construiran 8 trams.

* El primer al parc de la Quadra d'Enveja per unir els carrils bici del davant de l'escola Cossetània, de la ronda Ibèrica i del torrent de Sant Joan. El tram, que inclou la construcció de rampes per evitar trams d'escales i desnivells, també permetrà adaptar aquest parc al pas de persones amb mobilitat reduïda i amb cadiretes de passeig infantil. També s'enderrocarà un tros de la tanca del parc, propera a la carretera de l'Arboç, per connectar el carril bici de la ronda Ibèrica, i s'instal·larà un semàfor adaptat a bicicletes a la cruïlla del carrer del Doctor Zamenhof amb la ronda Ibèrica.

Rampa que substitueix un tram d'escales, a l'entrada al parc
* El segon tram es construirà a la cruïlla del torrent de Sant Joan amb l'avinguda de Cubelles. S'instal·larà un semàfor adaptat a bicis i s'enllaçarà amb el carril bici del carrer del Montseny.

* El tercer dels trams continuarà pels carrers d'Anselm Clavé i de l'Estany, per tal de fer la connexió del carril bici del carrer del Montseny amb l'avinguda Jaume Balmes i rambla de Lluís Companys. En aquest cas, el carril bici transcorrerà per on ara aparquen els vehicles, per la qual cosa es retiraran les jardineres, es prohibirà l'aparcament i s'instal·laran protectors de carril bici. Per connectar amb la rambla de Lluís Companys es farà pel pas de vianants, ja que el desnivell per sota el pont és massa elevat. El tram estarà degudament senyalitzat per garantir la seguretat de vianants i usuaris de la bicicleta.

* La connexió de la rambla de Lluís Companys amb el passeig de Ribes Roges correspon al quart tram.

* El cinquè es construirà al final del passeig de Ribes Roges per tal d'enllaçar el passeig amb el camí de Sant Gervasi i tram del carrer de Ponent. En aquest indret, el carril bici transcorrerà per la calçada, per la qual cosa es col·locaran protectors de carril bici per augmentar la seguretat.

* A l'altre banda de la façana marítima es farà el sisè dels trams, que connectarà l'actual carril bici del passeig Marítim amb la rambla del Far.

* Un dels darrers trams, el setè, serà el que es construirà al carrer de Ventosa i Roig per connectar la rambla de la Exposició amb la rambla de Sant Jordi. Donat que el carril bici transcorrerà per la calçada es disposaran els elements protectors de seguretat. El carril bici farà el tomb sencer a la rotonda amb l'avinguda d'Eduard Toldrà amb el carrer de Ventosa i Roig.

* L'últim dels trams, el vuitè, connectarà els actuals carrils bici de la rambla de Sant Jordi amb la ronda Ibèrica.

En tots els casos es faran rampes i treballs de pintura, i en aquells que sigui necessari es col·locaran elements de protecció com els separadors de carrils o l'adaptació dels semàfors per usuaris de la bicicleta.

La inversió del projecte és aproximadament de 100 mil euros, dels quals al voltant de 70 mil han estat aportats per la Diputació de Barcelona i els 30 mil restants per la Generalitat de Catalunya.

Rampa després del pont del torrent de Sant Joan

Rampa després del pont del torrent de Sant Joan

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració