Menú

El nou ROM s'aplica per primer cop en el Ple municipal avui

Comparteix:
02/03/2009 11:32

L'Ajuntament de VNG preveu donar el nom de 'Pasífae' a l'escola nova de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament de març del 2009 serà el primer en què s'aplicarà el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), en vigor des de mitjans de febrer. La sessió plenària, que se celebra avui a les 18 h, preveu donar nom a l'escola nova de la ciutat, que provisionalment es coneix com a Vilanova IV. El nou centre, que aquest curs ha començat a funcionar en mòduls i que s'ha de construir a la Bòbila, s'anomenarà "Pasífae" si així s'acorda aquesta tarda.

En la sessió plenària d'avui s'espera també aprovar un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua per a l'execució de les obres d'impulsió a l'EDAR i les connexions al col·lector interceptor i la nova estació de bombeig a Ribes Roges. En l'apartat de mocions es tractarà la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la defensa de la festa del foc i l'adhesió a la declaració "El vi, nutrició i salut", entre d'altres.

La implantació del nou ROM en el Ple aportarà principalment dues novetats. D'una banda, es limita el nombre de mocions que es poden presentar a tres per cada grup polític. De l'altra, s'incorpora la fórmula de preguntes orals. Aquest mecanisme permetrà obrir un debat entre dos regidors, amb dos torns de paraula per a cadascun, que han de sumar com a màxim dos minuts per cap. Cada grup podrà formular-ne dues per sessió, mentre que es manté alhora el funcionament de les preguntes escrites, de les quals se'n podran presentar sense límit.

Les novetats del ROM en el funcionament del Ple pretenen garantir-ne una major agilitat, incrementar la qualitat del debat polític i, sobretot amb la incorporació de les preguntes orals, establir un mecanisme més de fiscalització i control de l'acció de govern.

Ple municipal de febrer

Ple municipal de febrer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració