Menú

Commemoració de l'Equal Pay Day

Comparteix:
22/02/2019 15:08

S'ha llegit un manifest reivindicatiu en el Dia Internacional de la Diferència Salarial

Aquest migdia davant les portes de l'Ajuntament s'ha fet una activitat per reivindicar la desigualtat salarial que existeix entre dones i homes, organitzada per l'Associació Talent Femení amb el suport de l'Ajuntament.

La lectura del manifest, que ha anat a càrrec de l'escriptora de literatura infantil Montse Balada, ha servit per reivindicar la desigualtat salarial que encara avui dia existeix entre dones i homes. El manifest recorda les discriminacions laborals que pateixen les dones, no només pel sou, sinó per les condicions de contractació, les dificultats de conciliació de la vida laboral i la familiar, o els problemes d'assetjament sexual a la feina.

L'Equal Pay Day va néixer el març de 2011 de la mà de la Comissió Europea per reivindicar el reconeixement internacional i  fer visible aquesta discriminació. Actualment, una dona ha de treballar 70 dies de més per cobrar el mateix que un home al llarg d'un any.

La presidenta de l'associació Talent Femení, Susana Villagrasa, ha reclamat que les polítiques d'igualtat serveixin per anar disminuint aquesta gran diferència, i ha apostat per conscienciar sobre aquesta realitat social i visibilitzar-la arreu del món.

Per finalitzar, la regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya, ha agraït l'associació per lluitar en favor d'aquestes desigualtats, i ha recordat que "encara hi ha molta feina a fer perquè el Fòrum Econòmic Mundial calcula que per tancar aquesta bretxa salarial caldrien uns 170 anys".

Manifest Equal Pay Day

Manifest Equal Pay Day

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració