Menú

S'han presentat 247 propostes als pressupostos participatius 2019

Comparteix:
26/02/2019 13:03

Les 164 que compleixen els requisits s'estan valorant pels serveis tècnics de l'Ajuntament, i es podran votar a partir de l'1 d'abril

Durant el període de presentació de propostes als pressupostos participatius 2019, la ciutadania n'ha aportat un total de 247. Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament destina una part del pressupost municipal a millores de l'espai públic o dels equipaments municipals. La ciutadania pot proposar i decidir com invertir fins a 150.000 euros del pressupost municipal 2019. L'any 2018 s'hi van presentar 138 propostes.

De totes les presentades, se n'han rebutjat 83 en una primera valoració, ja que no complien amb el reglament (no són millores de l'espai públic, són poc concretes, o superen clarament els 30.000 euros). Les 164 restants s'han passat als departaments corresponents de l'Ajuntament per a la seva valoració tècnica i econòmica. Algunes podran ser descartades per no ser viables tècnicament o per superar els 30.000 euros. Durant aquesta fase de valoració, l'estat de les propostes (rebutjades o acceptades) s'anirà publicant a la web participa.vilanova.cat, i a partir del 29 de març es publicaran les propostes definitives que finalment se sotmetran a votació de la ciutadania a partir de l'1 d'abril.

La regidora de Participació, Blanca Albà, valora molt positivament que se n'hagin presentat tantes, i recorda que “és molt interessant, perquè veiem com la ciutadania prioritza propostes que potser ja teníem previstes, i a més en presenta de noves en les quals potser no havíem pensat des del govern, i que de ben segur suposaran millores per a la ciutat”.
Albà ha animat totes les persones empadronades a votar les propostes finals que més s'adiguin als seus interessos.

Pel que fa al tipus de propostes presentades, la majoria fan referència a les millores dels carrers i l'espai públic, seguides de les millores en accessibilitat i mobilitat, els equipaments municipals o temes ambientals.

Tota la informació a la web http://participa.vilanova.cat/

RP Junta de govern Blanca

RP Junta de govern Blanca

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració