Menú

Tret de sortida a la campanya 'Som aigua'

Comparteix:
11/07/2018 14:59

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el dret a l'aigua, es va fer una activitat de carrer amb els nens i nenes sahrauís i tothom qui s'hi va voler afegir

Bombolles de sabó gegants a la plaça de les Neus. Aquesta era l'activitat proposada per donar el tret de sortida a la campanya "Som Aigua", en la que van participar els nens i nenes sahrauís i les seves famílies d'acollida, així com tots els vianants que s'hi animaven.
Campanya Som aigua 250a
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú promou aquesta campanya amb l'objectiu de sensibilitzar la societat civil sobre el dret a l'aigua, reconegut el 28 de juliol de 2010 per l'Assemblea General de Nacions Unides.
A més de les regidories de Cooperació i Medi Ambient, participen a la campanya la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú i l'entitat Enginyeria Sense Fronteres, aquesta última encarregada d'elaborar els materials i les activitats de la campanya, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà, recordava a l'acte que "l'accés a l'aigua potable i el tractament de les aigües residuals són requisits essencials per cobrir les necessitats humanes i garantir una vida digna. Tots necessitem aigua potable, però malauradament, per a una gran part de la població mundial disposar d'aigua neta i potable és un problema diari".
Campanya Som aigua 250
Per garantir que tothom tingui accés a aigua de qualitat, en primer lloc s'ha de protegir el medi natural d'on prové l'aigua, i fer els tractaments adequats perquè l'aigua que arriba als usuaris sigui apta per al consum. D'altra banda, cal exigir que ningú malgasti aigua ni la malmeti amb les seves activitats, per tal que altres persones la puguin fer servir.
El dret a l'aigua significa que totes les persones puguin accedir, tant de manera física com econòmica, a l'aigua potable en quantitats suficients per satisfer les necessitats personals i domèstiques. L'accés a l'aigua potable és fonamental tant per la supervivència de pobles i persones, com per a gaudir de determinades pràctiques culturals o per assegurar la higiene ambiental.

Passat l'estiu, la campanya "Som aigua" continuarà amb activitats com vídeos de conscienciació, un espectacle de carrer, una exposició, cartells i material de difusió.

Campanya Som aigua

Campanya Som aigua

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració