Menú

VNG acollirà el Primer Festival d'Hivern de Cerveses Artesanes de l'Estat

Comparteix:
29/11/2011 12:25

El 17 de desembre, de les 11 del matí i fins a les 12 de la nit, es podran degustar cerveses de 25 productors

El dissabte 17 de desembre tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el Fes-t'hi, el primer festival d'hivern de cerveses artesanes. La iniciativa està organitzada pel Singlot, una entitat sense ànim de lucre que promou la cultura de la cervesa artesana i el consum de productes ecològics i de proximitat a la ciutat.

El Fes-t'hi, que tindrà lloc a L'Envelat, serà el primer festival d'hivern de tot l'Estat especialitzat en cerveses d'aquesta temporada. Tal i com ha explicat Sílvia Ruiz, membre de l'entitat Singlot, el tret diferencial d'aquest festival és precisament la temporalitat del producte. "A Catalunya se celebren diferents festivals de cervesa, però tots són en època d'estiu, i això ens permetrà promocionar i difondre un altre tipus de cervesa". En aquest sentit s'ha demanat als productors que assistiran al festival que presentin cerveses específiques per a l'esdeveniment.

Des de les 11 del matí i fins a les 12 de la nit es podran degustar les cerveses de 25 productors artesans d'àmbit nacional i internacional així com menjar de productors locals. També hi haurà una mostra d'objectes de col·leccionisme i una parada de productes relacionats amb l'elaboració de la cervesa.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha agraït als membres de Singlot per la seva iniciativa i s'ha felicitat pel conveni signat gràcies al qual "es poden realitzar noves activitats a la ciutat, en aquest cas vinculades al sector comercial i de promoció del producte artesanal de proximitat".

Durant el dia també s'han organitzat diverses activitats complementàries per donar a conèixer la cervesa artesana i els productes de proximitat. A les 12 h es realitzarà l'activitat Experiència Fermentum, un tast de pans artesans i l'explicació de les seves fermentacions, a càrrec del Forn L'Espiga d'Or. A la 13 h, a les 15 h i a les 17 h es faran 3 tasts guiats on es degustaran 6 cerveses diferents en cada un d'ells. I a les 16 h tindrà lloc una xerrada sobre agricultura ecològica a càrrec de Campdelasort. Per a aquestes tres activitats cal reserva prèvia al punt d'informació del Fes-t'hi ja que les places són limitades.

També, de 18 a 19 h es realitzarà una activitat gratuïta i oberta a tots els assistents que consistirà en una demostració de com elaborar plats cuinats amb cervesa ràpids i fàcils per fer a casa. L'activitat anirà a càrrec de Kilian Ventura del restaurant El Local. Durant tot el dia diversos DJs locals amenitzaran la jornada.

També s'ha dissenyat un got de vidre especial per al Festival que es podrà comprar en el punt d'informació a un preu de 2 euros. L'accés a l'envelat serà gratuït, i s'unificaran els preus dels diferents productes.

La jornada s'organitza en conveni amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i també compta amb el suport d'empreses col·laboradores.

Per a més informació:

http://www.festivaldhivern.blogspot.com/

http://elsinglot.blogspot.com/

Fes-T`hi

Fes-T`hi

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Activitat econòmica
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració