Menú

'Setmana de la bicicleta' a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Comparteix:
07/11/2011 10:02

Es presenta el llibre de Frederic Ràfols, 'Guia de colls de Catalunya, Andorra i Balears: 900 pujades en bicicleta de carretera'

El proper divendres, 11 de novembre, a les 19 h la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà la presentació del darrer llibre del vilanoví Frederic Ràfols i que porta per títol Guia de colls de Catalunya, Andorra i Balears: 900 pujades en bicicleta de carretera. Per aquest motiu, i amb la voluntat de donar-li més rellevància a l'acte, la Biblioteca posarà a disposició dels usuaris tots els documents relacionats amb el ciclisme que té i els acompanyarà de tot un seguit de material relacionat amb aquest món i que serveixen per il·lustrar la selecció: vídeos, roba ciclista, fotografies, equipament...

El llibre, editat per Cossetània, pretén fer una descripció exhaustiva de les carreteres pavimentades i en pujada del país. Així, doncs, n'expressa l'altitud, la llargada, el percentatge mitjà i màxim, el desnivell i el grau de dificultat, tenint en compte la toponímia oficial i la pertinença a la Xallenge Europeu del BIG o a la ibèrica del CIMA. En el centenar de pujades que s'inclouen en aquests dos darrers llistats s'hi afegeix el gràfic del relleu i, en tots els casos, la pàgina web en la qual es pot trobar la font o major informació.

Frederic Ràfols, Quico pels que el coneixen, va néixer a VNG el 1953 i és llicenciat en Econòmiques i treballador de l'Administració pública. Porta més de tres dècades viatjant en bicicleta amb la companyia de la seva dona, la Núria, per gairebé tots els estats d'Europa i pedalejant per centenars de colls de muntanya, la seva afició predilecta.

El 2007 va publicar En bicicleta por los puertos on narrava el viatge de quatre ciclistes que travessen el nord de la península Ibèrica de cap a cap amb l'objectiu principal d'ascendir quants i més ports millor.

La presentació de la guia anirà a càrrec del periodista i director del canal Teledeporte de TVE Carles de Andrés i del propi autor.

Pel que fa a la guia de lectura, assenyalar que conté documents relacionats amb el ciclisme en general i amb la bicicleta en particular; llibres sobre ciclisme, la bicicleta, tant de carretera com de muntanya, cicloturisme, nutrició esportiva, rutes i revistes. Tots els documents estan ordenats temàtica i alfabèticament i els trobareu a la biblioteca. Entre el material exposat destaca un maillot de Vicenç Iturat, de quan corria amb l'equip Ferrys l'any 1962.

Podeu consultar la guia de lectura en el següent enllaç: Guia de ciclisme.

Setmana de la bicicleta

Setmana de la bicicleta

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració