Menú

La jornada 'Vilanova i la Geltrú, Vitalització Econòmica' marca els nous horitzons econòmics

Comparteix:
11/11/2011 10:49

L'acte, que s'emmarca en la celebració de la Fira de Novembre, ha aplegat els principals representants de les entitats gremials i professionals amb seu a VNG

El Foment Vilanoví va ser l'escenari, ahir a la tarda, de la celebració de la jornada Vilanova i la Geltrú, vitalització econòmica. Aportacions i debats del devenir econòmic i empresarial del municipi a l'horitzó de 2025, que s'emmarca en la celebració de la Fira de Novembre 2011.

L'objectiu de la jornada era realitzar un repàs de la situació actual, sector per sector, de manera constructiva i ascendent. Per aconseguir-ho, les cinc taules intersectorials que es van realitzar van comptar amb la participació dels principals representants de totes les entitats gremials i professionals amb seu a la capital del Garraf, que van donar el seu punt de vista sobre la situació actual. 

Inauguració de la jornada 'Vilanova i la Geltrú, vitalització econòmica'Gerard Figueras i Isidre Also

Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica, va donar el tret de sortida a la jornada destacant que aquesta trobada "ens ajudarà a agrupar esforços per assentar les bases de cap a on volem enfocar l'economia de la ciutat". En aquest sentit, Figueras va explicar que els canvis a la fira d'enguany "aporten valor afegit" i va remarcar la importància de que "l'administració pública i la societat civil posem els nostres actius en comú i transmetem missatges positius", objectiu pel qual l'estand de l'Ajuntament de VNG serà l'escenari durant la fira de diverses presentacions empresarials.

Al llarg de la tarda es van realitzat un total de cinc taules intersectorials que van tractar, respectivament, les activitats primàries, secundàries, terciàries, tecnològiques i una darrera dedicada a noves iniciatives.

Per la seva banda, Isidre Also, secretari general de l'ADEG, que a l'inici de l'acte havia destacat que l'objectiu d'aquesta trobada era "marcar nous horitzons econòmics positius", va fer una bona valoració de la jornada destacant que "hem escoltat moltes noves idees que ja s'estan implementant i hem vist que Vilanova i la Geltrú té futur". Also va remarcar també la importància de la propera obertura de la C-15, que serà "un eix de connectivitat molt important", i del paper de "les noves tecnologies aplicades a tots els sectors"

Jornada de Vitalització Econòmica Taula sobre noves tecnologies i recursos per a la innovació

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va explicar que aquesta jornada "és molt important per conèixer on estem i, a partir d'aquí, poder treballar per millorar la situació". En aquest sentit, Lloveras va remarcar que "l'activitat econòmica estarà molt present a la ciutat durant els propers anys" i va oferir la col·laboració i el recolzament de l'Ajuntament de VNG a tots els sectors per "buscar sinèrgies entre el sector públic i el privat".

Per la seva banda, Xavier Cardona, president de l'ADEG, va tancar la Jornada destacant la mobilitat com a "eix fonamental pel desenvolupament econòmic", mentre que Amadeu Pujol, delegat a la comarca de la Cambra de Comerç de Barcelona, va remarcar la importància de la "col·laboració entre l'administració pública i l'àmbit privat per sortir de la crisi".

La torbada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la coordinació de l'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès (ADEG) i amb la col·laboració de la delegació del Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, ha comptat amb el patrocini de Can Ballart Flequers i Cafès 3JP. 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto


Totes les notícies sobre la Fira

Jornada de Vitalització Econòmica

Jornada de Vitalització Econòmica

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Activitat econòmica
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració