Menú

Trobada entre el món empresarial, educatiu i institucions en el marc del projecte 'Emprendre a l'escola'

Comparteix:
22/11/2011 13:38

El Molí de Mar va acollir una trobada-debat amb representants d'aquests sectors que impulsen i recolzen la implantació d'aquest projecte en totes les etapes educatives

"Ser empresari es bo" perquè "emprendre és igual a tenir iniciativa i el nostre país actualment necessita de persones amb iniciativa", aquestes són algunes de les afirmacions que ahir al vespre es van dir en veu alta a la primera trobada entre el món empresarial, educatiu i les institucions públiques -Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Generalitat i Diputació de Barcelona- celebrada al Molí de Mar de la ciutat.

Aquesta trobada-fòrum de debat respon a la voluntat de l'Ajuntament de VNG de potenciar l'emprenedoria i el teixit empresarial de la ciutat. També, es pretén impulsar els valors que l'envolten: la innovació, la creativitat, la comunicació, el treball en equip i l'assoliment de reptes i objectius entre els infants i joves en totes les etapes educatives, i això es desenvolupa a través del projecte 'Emprendre a l'Escola' que realitza l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) depenent de la Regidoria d'Educació.

En l'acte d'ahir al vespre hi havia representants dels vuit centres educatius que hi participen, escoles públiques i concertades de la ciutat; de l'ADEG i de la Cambra de Comerç de Barcelona; de la Diputació de Barcelona, amb la presència del diputat adjunt d'Educació, Gerard Ardanuy; del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, amb l'assistència de la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament BCN Comarques, Montserrat Llobet i de l'Ajuntament de VNG, amb la participació de la primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Eduació i Ocupació, Ariadna Llorens.

Per a la regidora d'Educació i Ocupació l'acte d'ahir tenia per objectiu "posar en contacte el món de l'educació amb el món de l'emprenedoria". Segons afirmava Ariadna Llorens "ens trobem davant una situació econòmica difícil que requereix d'aquest esperit emprenedor que sempre ha tingut Catalunya per poder sortir-ne". Durant l'acte d'ahir al vespre, cloenda del període de formació que han realitzat els mestres per poder implantar el projecte a les seves escoles, també es va posar de manifest el salt quantitatiu i qualitatiu que ha tingut el projecte 'Emprendre a l'escola' en aquests tres anys de funcionament. Segons Ariadna Llorens "el creixement en el nombre d'alumnes i en el nombre de centres ha estat exponencial" i es que aquest és un projecte que no té "una metodologia tancada sinó que es pot realitzar d'una forma molt lliure treballant conceptes i valors com la cultura de l'esforç i del fracàs, el valor del treball cooperatiu en grups i la comunicació i el màrqueting per poder comercialitzar els productes que s'han proposat".

Pel que fa a la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament BCN-comarques, Montserrat Llobet treballar a l'escola els valors de l'emprenedoria vol dir que es treballa "en la formació de persones que tenen confiança en si mateixes". En aquest sentit, Montserrat Llobet també va destacar com a valor afegit "la resiliència, és a dir la capacitat de superar els obstacles i les frustracions" alhora d'implantar aquesta metodologia a les aules. 

trobada escola-empresa2Gerard Ardanuy, Ariadna Llorens i Montserrat Llobet, durant la trobada

També va participar en el fòrum el diputat adjunt d'Educació de la Diputació de Barcelona, Gerard Ardanuy qui va afirmar que "cal felicitar-nos pel fet que Vilanova i la Geltrú sigui pionera en aquest tipus de polítiques de les quals en prenc nota per poder aplicar-les a la resta de municipis de la província". Gerard Ardanuy va voler posar en valor l'empresari i l'emprenedor perquè "són gent que decideix arriscar el seu patrimoni per donar feina a la resta".

Per part del sector educatiu va destacar la intervenció de Rosa Aragonès, qui va afirmar que en el seu centre "hi creuen plenament en aquest projecte sobretot perquè permet treballar de forma transversal un seguit de valors a totes les àrees curriculars". Així mateix, va continuar Rosa Aragonès, en el cas del Llebetx on hi ha alumnes d'educació especial, "aquest projecte ens permet que aquests infants puguin també integrar-se a l'aula ordinària i s'impliquin moltíssim". A més, segons aquesta mestra, el projecte ha permès "que hi hagi un punt més de contacte entre l'escola i les famílies".

Finalment i en representació del món empresarial van intervenir en el fòrum membres de l'ADEG i el president de la Delegació al Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, Amadeu Pujol, qui va manifestar que "la societat actual no ensenya a ser empresari ni emprenedor i és molt necessari que aquest valor s'ensenyi des de l'educació infantil". Pujol va fer referència també al fet que "la Generalitat hagi decidit implantar aquesta assignatura a l'etapa secundària".

Aquesta és la tercera edició del projecte 'Emprendre a l'Escola' que en aquest curs 2011-2012 compta amb la participació de 551 alumnes des del cicle inicial a batxillerat i cicles formatius de vuit centres educatius de VNG. 

Descarrega't la foto de portada


Descarrega't la foto del text

trobada empresa-escola

trobada empresa-escola

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració