Menú

La Sala homenatja l'antiga indústria tèxtil de VNG

Comparteix:
24/03/2009 12:36

Tres exposicions simultànies recorden, a partir de diferents expressions de l'art contemporani, les fàbriques del segle XIX i l'empremta que van deixar en les generacions posteriors

El Centre d'Art Contemporani La Sala ret homenatge aquesta primavera a la tradició tèxtil de Vilanova i la Geltrú. Aquest divendres, 27 de març, s'hi inauguren tres exposicions en tres espais diferenciats, que rememoren, des de la creació contemporània, la petjada de la indústria de teixits vilanovina en la societat civil. Les tres mostres compten amb dissenys del vilanoví Pere Arenas, així com d'un llarg llistat proposat per l'Associació d'artistes i artesans del Foment de les Arts Decoratives (A FAD) i d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD).

Entrant a La Sala, a la planta baixa, s'hi trobarà Made in Vilanova i la Geltrú, una col·lecció del vestuari representatiu de la societat vilanovina entre 1950 i l'actualitat. L'autor n'és el vilanoví Pere Arenas, ben conegut, entre d'altres, com a autor dels vestits de diversos balls de la Festa Major. Tal i com ell mateix ha explicat aquest mati, durant la presentació, "la mostra vol fer reviure els records amagats en la indumentària que s'ha portat en les diferents èpoques de l'any d'aquestes sis dècades, esdevenint un homenatge a les dones que durant anys han confeccionat la roba a casa".

Així mateix, a la sala de les Voltes l'A FAD suggereix un passeig a través de l'elegància, la subtilesa i la contundència del món tèxtil tractat com a obra d'art. Aquest és el resultat de les creacions d'una selecció de 26 artistes reconeguts, que es presenta sota el títol de Translúcids. La comissaria de l'exposició, Silvia Roses, ha explicat que "l'exposició vol servir explicar què és l'art tèxtil des dels seus inicis i fins a l'actualitat, i com amb els anys s'han anat incorporant nous materials, com el plàstic el metall o el paper". A més, ha afegit, que "aquesta exposició posa de manifest la consolidació de l'art tèxtil com un llenguatge més dins del panorama artístic contemporani".

La tercera proposta convida a pujar a la primera planta, a l'espai on hi havia l'antic cafè de La Sala. Sis alumnes de l'EMAID ofereixen la instal·lació Ex-play, en què des de cada angle de visió es pot percebre un discurs diferent. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 10 de maig, mentre que Made in Vilanova restarà oberta fins al 31 de maig i Translúcids, fins al 7 de juny. Les tres exposicions, que s'inauguraran divendres a les 19 h, les organitzen l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de l'A FAD i l'EMAiD, en memòria de les vuit fàbriques tèxtils que existien a la ciutat a finals del segle XIX. 

Com ja ve sent habitual, les exposicions s'acompanyaran d'un programa d'activitats complementàries, com visites comentades els diumenges al matí, un taller familiar a càrrec de Pere Arenas, així com un taller de confecció amb materials reciclats adreçat al col·lectiu de joves.

Exposició tèxtil a La Sala

Exposició tèxtil a La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració