Menú

Teresa Llorens, al programa Sessió Plenària de Canal Blau

Comparteix:
19/03/2018 11:59

La regidora de Cultura ha fet una valoració de l'any 2017 en matèria cultural al programa televisiu, que s'emet aquest dilluns

Teresa Llorens, tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, és la convidada aquesta setmana al programa d'entrevistes Sessió Plenària de www.canalblau.cat.

Durant el programa, Llorens fa una valoració del darrer any en matèria cultural a la ciutat, destacant aspectes com la consolidació del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional "pel qual hem apostat clar els darrers dos anys, amb la voluntat de ressituar-lo com a festival de referència tant a nivell nacional com internacional, recuperant espais com la plaça de la Vila o la façana marítima, i dates estiuenques que afavoreixin l'assistència de públic d'arreu". Respecte les sentències del TSJC que han portat a modificar l'ordenança de sorolls fent perillar els festivals, la regidora recorda que s'han imposat mesures, que es vetllarà perquè es compleixin, per mantenir els festivals de música a la ciutat "com un element necessari per a la cultura i la cohesió social".

Respecte la programació d'arts escèniques i visuals, destaca l'augment d'espectadors any rere any, superant el 2017 els 24.000, fet que demostra que "els equipaments culturals, com el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el centre d'Art Contemporani La Sala, són espais de relació, i també de creació, amb propostes professionals consolidades, combinades amb les propostes que impulsa el programa Singulart, de suport a la creació d'artistes emergents de la nostra ciutat".

La cultura entesa com a element de cohesió social i com a motor econòmic també inclou els equipaments museístics de la ciutat. "A Vilanova i la Geltrú tenim un patrimoni museístic molt important que sovint no és prou conegut, tant entre el turisme cultural i familiar que ens visita, com entre la mateixa ciutadania", diu la regidora, que explica que s'està tramitant la petició a la Generalitat per tal que declari Museu d'Interès Nacional el Museu Víctor Balaguer.

Finalment, en el programa es fa un repàs a la tasca de la comissió de memòria històrica, que aquest 2017 ha treballat dur per fer visible tot el treball de preservació de la memòria històrica vilanovina a través d'un espai web.

El programa d'entrevistes Sessió Plenària, conduït per Pere Lobato, es pot veure a Canal Blau www.canalblau.cat els dilluns a les 12 h, les 15 h, les 17 h, les 21 h, les 23 h i la 1 de la matinada.

Teresa Llorens Sessió Plenària

Teresa Llorens Sessió Plenària

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració