Menú

El Col·legi Sant Bonaventura celebra els 50 anys a la nostra ciutat

Comparteix:
10/10/2014 14:49

Alumnes, famílies i comunitat educativa i religiosa celebraran durant tot el curs l'arribada dels franciscans a Vilanova

El Nadal més familiar i tradicional ha gaudit de molt bona salut a la ciutat aquest any. I és que hi havia activitats per a tota la família, des de les representacions del Retaule de Nadal, passant per la vela reial del patge Eliseu fins a l'esperada Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient.

La gran participació ha estat la tònica habitual en unes dates en que Vilanova s'omple de tradició, amb els més petits de la casa com a protagonistes.
Així, s'han omplert de públic les representacions del Retaule de Nadal a càrrec de l'Estaquirot Teatre els dies de Nadal i de Cap d'Any, amb el caganer com a protagonista, endolcint aquesta interpretació de l'origen del Nadal, farcida de pastors, dimonis i l'àngel.

Fins al 18 de gener encara es pot visitar l'exposició de diorames i de figures populars al carrer de Manuel de Cabanyes, 17, a càrrec de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú.

El pessebre vivent de la Geltrú i Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres al Catòlic també han omplert. I el moment més esperat per als petits de la casa arribava amb els Reis. Del 2 al 4 de gener es podia lliurar la carta pels Reis a la Vela reial del patge Eliseu. I dilluns 5 arribava l'esperada cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, que recorria els carrers de la Geltrú i el centre de la ciutat, com cada any, amb les voreres farcides d'infants plens d'il·lusió.
Arribats a la plaça de la Vila, l'Alcaldessa els va rebre desitjant per a cada llar esperança, salut, companyia, amistat i felicitat; i va lliurar a Melcior, Gaspar i Baltasar les claus de la ciutat perquè poguessin entrar a totes les cases.

Paral·lelament als actes nadalencs, el dia de Nadal al punt del migdia se celebrava la tradicional ofrena floral en record al president Francesc Macià i Llussà, amb motiu del 81 aniversari de la seva mort. Hi van participar representants dels grups polítics i d'entitats i particulars de la ciutat, a més de l'alcaldessa acompanyada per regidors del consistori.

Podeu veure aquí un àlbum de fotografies sobre l'ofrena floral

A banda, divendres 27 de desembre es va celebrar la desena edició de la Pregària Interconfessional de la Geltrú, una trobada organitzada per diferents comunitats cristianes del barri de la Geltrú, parròquia catòlica de Santa Maria de la Geltrú, l'Església Evangèlica Baptista i l'Església Evangèlica Romana Emmanuel, amb l'objectiu de promoure el diàleg interreligiós coincidint amb les festes de Nadal.

Enguany, la trobada es va realitzar al Centre de Culte de l'Església Evangèlica Romana Emmanuel, al carrer de Solicrup, i el lema de la pregària va ser "Una pregària per la Pau". En el decurs de l'acte diferents cors i els grups de música de les tres comunitats van interpretar cançons. Aquest acte té el suport institucional de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i va comptar amb la presència de Glòria Garcia, segona tinenta d'Alcaldia.

Més informació aquí

Franciscans Saló de Plens

Franciscans Saló de Plens

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració