Menú

Actes per commemorar el Dia Mundial de la Sida

Comparteix:
28/11/2011 14:59

Posar de manifest els avenços de les últimes dècades en la malaltia i alhora els reptes en prevenció i diagnòstic precoç, són els objectius de la campanya d'enguany

Vilanova i la Geltrú prepara actes per a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de la prevenció com a única forma de frenar la propagació de la malaltia. Aquest dijous, 1 de desembre, tindran lloc les activitats centrals, amb la lectura del manifest a les 12 h a la plaça de la Vila, a càrrec de l'il·lustrador vilanoví Sebastià Serra.

A més a més, durant tot dijous s'oferirà la possibilitat de realitzar-se la prova ràpida de detecció del VIH, de manera confidencial i gratuïta, de les 9 a les 19 h a l'ASSIR del CAP Jaume I, i de les 17 a les 20 h a l'Oficina Jove Garraf. Més propostes tindran lloc dissabte, 3 de desembre, començant per l'Hora del Conte a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. Eva Bolaño narrarà Una història de guerrers, a les 12 h.

A la tarda als carrers del centre sonarà una batucada a càrrec de Taboo Percussió, a partir de les 18 h. Mentrestant, de les 17 a les 20 h la Fundació IRES (Institut de Reinserció Social) tindrà obert un punt d'atenció i informació a la rambla Principal cantonada amb l'avinguda de Francesc Macià. D'altra banda, durant tota aquesta setmana les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell exposen el seu fons documental sobre el VIH sida, per tothom qui vulgui informar-se'n.

La campanya al voltant del Dia Mundial de la Sida a Vilanova i la Geltrú és organitzada per l'Ajuntament de la ciutat, l'Institut Català de la Salut, la Fundació IRES i l'Oficina Jove Garraf. Els actes compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Anys de treball

El lema d'aquest any és "30 anys d'avenços, 30 anys de reptes", amb la voluntat de reflectir la tasca realitzada en la investigació i el tractament de la infecció durant tot aquest temps. Amb tot, hi ha importants reptes pendents, en relació amb la prevenció, el diagnòstic precoç, la vacuna, la cronicitat i la discriminació i l'abordatge social.

A banda de totes aquestes activitats al voltant de l'1 de desembre, des de fa anys l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de les regidories de Salut, Joventut i Participació, realitza accions durant tot l'any que tenen com a objectiu posar a l'abast de la ciutadania la informació i els mecanismes necessaris per evitar el contagi del virus.

En aquest sentit, des de la regidoria de Serveis Socials i Salut en conveni amb la Fundació IRES, es fan tallers de sexualitat i afectivitat i prevenció del VIH/Sida, adreçats a l'alumnat de primària, secundària i batxillerat. A més a més, a l'Oficina Jove Garraf, la Fundació IRES ofereix un servei gratuït d'informació sobre sexualitat i Infeccions de transmissió sexual (ITS) i VIH/Sida. També es dispensen gratuïtament preservatius masculins i femenins, es realitzen tallers sobre l'ús del preservatiu.

D'altra banda, durant tot l'any es pot realitzar la prova ràpida de la sida al mateix ASSIR del CAP Jaume I i a les farmàcies Ferrer Rivero i Pedraza.

Dia Mundial Sida

Dia Mundial Sida

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració