Menú

La presència dels cavalls i carruatges al cinema, tema del pregó dels Tres Tombs

Comparteix:
14/01/2019 15:16

Ahir es van iniciar oficialment els actes de la Festa Major d’hivern de Sant Antoni Abat

 La presència dels cavalls i els carruatges en el cinema va ser l'eix central del pregó dels Tres Tombs que va fer el realitzador Pere Puig. La Festa Major d'hivern va iniciar ahir oficialment el programa d'activitats amb una cercavila, el trasllat de la bandera, el pregó, els dotze morterets i el lliurament de la bandera a la banderera d'enguany.

Després d'una cercavila amb la participació de les Mulasses de Vilanova, els gegants petits de Vilanova, el Ball de Cotonines de Vilanova, la Mula-Guita de la Geltrú, el Ball de Bastons de la Geltrú, la Moixiganga de la Geltrú i el Garot de l'Arboç, va tenir lloc al saló de plens de l'ajuntament la lectura del pregó.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, va destacar que Vilanova i la Geltrú "ha de preservar el model festiu basat en les entitats" que és un element d'identitat de la ciutat i que garanteix el futur de la festa. Moya va encoratjar els organitzadors dels Tres Tombs dient-los que "retent homenatge als homes i dones d'una època, ens feu present un exemple de vida i un exemple de valors".

En nom de l'organització de la festa, Marc Piñol, vicepresident de l'Associació dels Tres Tombs, va agrair la tasca duta a terme per l'anterior junta i va presentar el pregoner, el director i realitzador de cinema, Pere Puig. Pregó 3 tombs 2

Puig, que ha estat realitzador i director de sèries emblemàtiques de TV3 com Laberint d'ombres, Nissaga de Poder i Poblenou, és també un apassionat del cinema i aquest fet va fer que el seu pregó fos un repàs a la història del cinema i a la presència dels cavalls i dels carruatges en les pel·lícules. Puig va recordar des de films emblemàtics americans com La diligència, fins a pel·lícules amb escenaris vilanovins cm ara la Ciutat cremada i Dragon Rapide.
Pregó 3 tombs 1
El pregó va finalitzar amb la intervenció de l'alcaldessa, Neus Lloveras, que va parlar de renovació i de tradició. L'alcaldessa va apostar per "trobar la manera de renovar-se per continuar fent la transmissió de la nostra memòria històrica".

Després del pregó es va fer a la plaça de la Vila la salutació del Ball de Cotonines a la bandera de Sant Antoni Abat i una cercavila fins arribar al carrer de doctor Fleming per fer el lliurament de la bandera a la Banderera d'aquest any.

Pregó 3 tombs 4

Pregó 3 tombs 4

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració