Menú

L'emprenedoria omple la plaça de la Vila

Comparteix:
10/05/2017 15:07

La 8a edició del Mercat de Joves Emprenedors ha aplegat les nou escoles participants del projecte Cultura Emprenedora a Primària amb els productes que han realitzat durant tot el curs

La plaça de la Vila s'ha omplert un any més i, ja en són vuit, d'emprenedoria, il·lusió, energia, creativitat, activitat i productes que han estat pensats, dissenyats i elaborats per l'alumnat de les 9 escoles que aquest curs 2016-2017 ha participat del projecte Cultura Emprenedora a primària. La iniciativa, que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través del Servei d'Educació de l'IMET, té per objectiu fomentar l'emprenedoria entre l'alumnat de primària dels centres educatius de la ciutat amb una metodologia activa on s'hi impliquen professorat, alumnes i responsables tècnics i col·laboradors del projecte. Un dels elements destacats d'aquest projecte és el Mercat de Joves Emprenedors que avui al matí s'ha celebrat a la plaça de la Vila de la capital del Garraf.

emprenedoria4
En la present edició del Cultura Emprenedora hi ha participat l'alumnat de cinquè de l'escola l'Aragai, La Ginesta, Sant Jordi i La Pau; de cinquè i sisè de l'escola El Cim i Sant Bonaventura; de sisè de l'Escola Pia i de l'escola Santa Teresa i l'alumnat de primer i segon de l'escola Llebetx. La vuitena edició del Mercat de Joves Emprenedors ha iniciat les vendes a partir de les 9.30 h i durant tot el matí ha registrat una notable afluència de públic i visitants compradors, entre els quals l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell i la regidora d'Hisenda, Recursos Humans i Seguretat, Glòria Garcia.

emprenedoria2
L'alcaldessa Neus Lloveras, ha volgut felicitar un any més l'IMET i els centres educatius per fer possible aquest mercat d'emprenedoria i ha manifestat que "en un moment en què es debat molt sobre models d'ensenyament, és especialment interessant que els infants tinguin oportunitats d'aprendre a partir de desenvolupar les seves idees i potenciar la seva creativitat". Per la seva banda el regidor Joan Martorell ha coincidit a qualificar el projecte com un encert i ha destacat que "compta amb molt bona aprovació per part dels centres educatius". El regidor d'Educació ha explicat que a través d'aquest projecte "l'alumnat pot aprendre tot el procés de creació, disseny i elaboració dels productes i treballar diferents competències a través de la publicitat o la venda dels productes". Així mateix, el regidor Martorell ha destacat que en la majoria d'escoles "darrera d'aquesta activitat hi ha també un esperit solidari i de cooperació i no només una objectiu de guany econòmic per part del grup-classe". Segons el regidor d'Educació "és motivador veure com bull d'activitat la plaça de la Vila" al voltant d'un projecte que es realitza durant tot el curs i que avui es presenta davant la ciutadania en forma de mercat.

emprenedoria3
Altres activitats
A banda del Mercat de Joves Emprenedors d'avui i l'acte de cloenda que es realitzarà a l'Auditori Eduard Toldrà el 23 de maig, algunes de les escoles realitzen activitats paral·leles al voltant d'aquest projecte. Són espectacles o exhibicions musicals que prepara l'alumnat i de les quals destinen una part de la recaptació a projectes solidaris.

emprenedoria1

emprenedoria1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració