Menú

Els estudiants del College Bourran de Mérignac són rebuts a l'Ajuntament de VNG

Comparteix:
09/03/2009 15:36

Aquesta visita forma part del programa d'intercanvi, que s'allargarà fins divendres, entre l'escola francesa i els IES Manuel de Cabanyes i Dolors Mallafré

Els estudiants del College Borruan de Mérignac han estat rebuts, aquest matí, al Saló de Plens de l'Ajuntament pel segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, i la regidora de Comunicació i Premsa, Mila Arcarons.

Tomàs Álvaro ha destacat que des de l'Ajuntament "apostem per donar suport als instituts que ofereixen la possibilitat d'aprendre francès" i ha mostrat la voluntat d'ampliar el nombre de centres d'ensenyament secundari de la ciutat participants de cara a propers intercanvis. En aquest sentit, Francisco Casasola i Pedro Ibáñez, directos de l'IES Manuel de Cabanyes i Dolors Mallafré, respectivament, han donat la benvinguda als alumnes i els han animat a aprendre divertint-se i fer nous amics.

Els alumnes francesos, un total de 27 acompanyats per tres professors, van arribar divendres passat a la ciutat i s'hi estaran fins el proper dia 13 allotjats amb les famílies dels estudiants de tercer i quart d'ESO que cursen francès als dos instituts de la ciutat. En aquest sentit, els vilanovins realitzaran la mateixa experiència del dia 20 al 27 de març, quan marxaran cap a Mérignac.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que és el cinquè any que es dur a terme, és potenciar la convivència entre els alumnes vilanovins i els francesos i, a la vegada, realitzar pràctiques idiomàtiques. En aquest sentit, els estudiants d'intercanvi compaginaran les classes als instituts de la ciutat amb diverses visites a diferents indrets de la ciutat, com el Port, i altres punts de la geografia catalana com Barcelona, Tarragona i Sitges. A més, durant el cap de setmana ja van tenir el primer contacte amb la ciutat mitjançant les famílies dels estudiants vilanovins.

Enguany el finançament d'aquest intercanvi, que s'inclou en el programa de la Regidoria d'Agermanaments 2009, ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que ha aportat 3.000 euros, i de les famílies dels alumnes participants.

Recepció alumnes Mérignac

Recepció alumnes Mérignac
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració