Menú

S'inaugura l'exposició 'Fent Camí' al Centre d'Art Contemporani La Sala

Comparteix:
03/12/2013 13:59

Al voltant del Dia Internacional de les persones amb discapacitat s'han organitzat diferents actes per sensibilitzar la ciutadania envers la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual

Avui dimarts, 3 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat. A Vilanova i la Geltrú enguany se celebrarà una taula rodona amb el títol ‘Teniu la paraula: realitats i mites envers les persones amb disCAPACITAT' que abordarà a través de l'experiència de persones amb discapacitat intel·lectual quines són les problemàtiques reals amb què es troben diàriament. Aquesta taula rodona es farà a les 19 h, al Centre d'Art Contemporani La Sala.

A banda d'aquest acte, a La Sala es pot visitar fins al 5 de gener l'exposició 'Fent Camí' dels fotògrafs Núria Porras i Sergi Balaguer que es va inaugurar el divendres 29 de novembre. Una quarantena de persones van assistir a l'obertura d'aquesta mostra fotogràfica que té com a protagonistes un grup de persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del projecte TIMOL que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET. La regidora de Cultura i la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Marijó Riba i Ariadna Llorens, van assistir a la inauguració a la qual també hi van ser presents alguns dels integrants del projecte TIMOL, familiars d'aquests, representants de les empreses que hi col·laboren i ambdós fotògrafs que han realitzat l'exposició.

En la presentació de la mostra, la regidora de Cultura, Marijó Riba va afirmar que era "una satisfacció poder col·laborar amb aquest projecte i cedir La Sala per a l'exposició". Per la seva banda, la regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens va agrair la col·laboració i la feina realitzada entre ambdues regidories per fer possible aquesta mostra i va manifestar que "l'objectiu tant de l'exposició com de la feina que es fa des de projectes com el TIMOL, el MATÍ i el TEGAR, és defensar una societat on tothom hi trobi el seu lloc i en la qual ni l'origen ni les condicions físiques o psíquiques siguin la causa d'una pèrdua de drets o de llibertats".

La mostra presenta una quarantena de fotografies de Núria Porras i Sergi Balaguer, qui durant la inauguració van posar de manifest la complicitat i connexió establerta amb les persones del projecte TIMOL arran d'aquesta iniciativa. La finalitat de l'exposició, que es pot visitar fins al 5 de gener, és sensibilitzar la ciutadania envers la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves possibilitats laborals. De fet la majoria de les fotografies ens mostren les persones amb discapacitat dins del seu entorn laboral.


inauguració expo Timol

inauguració expo Timol

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració