Menú

Bona acollida per part dels ciutadans de VNG a la modalitat de pagament avançat de l'IBI i l'IAE

Comparteix:
23/01/2013 14:13

Fins ara 631 contribuents s'han estalviat el 5% pagant l'IBI i l'IAE per avançat durant aquest mes de gener. Les ordenances fiscals per aquest 2013 contemplen una ampliació dels beneficis fiscals

Després de la campanya informativa endegada per l'Ajuntament, són molts els ciutadans i ciutadanes de VNG que s'han acollit al pagament avançat d'alguns impostos a l'Ajuntament.
En total, 631 contribuents, han generat fins al 22 de gener 727 rebuts amb aquesta bonificació. Això suposa un descompte total de 56.631,16 euros, ja que l'import bonificat ha estat de 1.076.000,62 euros, quan la quota d'aquest 2013 pujaria als 1.132.632,23 euros si no hi hagués descompte.

Els ciutadans que es vulguin estalviar un 5% a l'hora de fer efectiu el pagament de dos dels impostos més quantiosos a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Impost Sobre Béns Immobles i l'Impost Sobre Activitats Econòmiques, poden fer el pagament de tot l'any de manera anticipada fins al dia 31. De fet, els contribuents que es vulguin acollir a aquesta modalitat de pagament hauran de tramitar la seva sol·licitud al departament de Recaptació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú abans d'aquest divendres, dia 25, i realitzar l'ingrés de la quota o les quotes bonificades abans del dijous 31.

Ampliació dels beneficis fiscals

Les Ordenançes Fiscals per a l'any 2013 contemplen diversos beneficis fiscals. Entre les modificacions i novetats més rellevants, destaca el fraccionament de pagaments per imports inferiors a 3 mil euros, fins a 12 mesos sense interessos (actualment són 3). Això si, cal fer-ho abans del 15 de febrer.
També s'ofereix un 75% de subvenció de terrenys destinats activitats agràries, i s'equipara en els beneficis fiscals les famílies monoparentals amb les famílies nombroses.
En el cas de l'Impost sobre Vehicles, se subvenciona el 50% de la quota als aturats de llarga durada amb baixos ingressos, i a les petites empreses que tinguin pèrdues.
En els supòsits de dació en pagament d'habitatges, es bonificarà o se subvencionarà l'Impost sobre l'increment (la plusvàlua).

També es vol facilitar l'obertura d'activitats econòmiques a la ciutat, per això aquest 2013 es modifiquen les ordenances i s'ofereix vacances fiscals, bonificació de la llicència d'activitats i la taxa d'escombraries industrials als emprenedors i aturats.

Així, es contemplen noves bonificacions a l'Impost sobre Construccions, a la Taxa per intervenció en activitats d'edificació, i a la Taxa per intervenció integral en activitats per impulsar la rehabilitació, el manteniment del teixit productiu existent i per afavorir la implantació i creació de nova activitat econòmica.
Finalment, s'amplien els supòsits de quota zero en la Taxa per intervenció integral en activitats al barri de Mar i al Nucli Antic.

IBI

IBI

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Activitat econòmica
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració