Menú

Es presenten les activitats de la Primavera Activa'09

Comparteix:
17/03/2009 13:30

Durant els mesos de març, abril i maig es realitzaran diverses xerrades, tallers i exposicions organitzades des de la Regidoria d'Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat

La Regidoria d'Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat ha presentat, aquest matí, la programació de les activitats de la Primavera Activa'09 amb l'objectiu de potenciar la participació i facilitar eines per a millorar la qualitat de vida de les persones grans. Durant els mesos de març, abril i maig es realitzaran diverses xerrades, tallers i exposicions, que tractaran temàtiques relacionades amb la salut, l'educació o l'entorn social.

Aquesta heterogeneïtat d'actes i temàtiques fa que el programa de la Primavera Activa '09 sigui transversal, ja que hi col·laboren diverses Regidories, com la de Cultura, de Serveis Socials i Salut i de Participació i Medi Ambient, el Cria i el Nucli Antic. A més, les activitats es realitzaran en diferents equipaments de la ciutat com la Casa del Mar, Can Pahissa i l'Orfeó Vilanoví, entre d'altres, i són obertes a tothom.

La regidora d'Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Míriam Espinàs, ha explicat que amb aquest programa d'actes "el que es pretén és que la gent gran no es dediqui a tancar una etapa, sinó a començar-ne una de nova".

El programa inclou 14 activitats diferents que es divideixen segons la seva temàtica. En aquest sentit, un d'aquests blocs vol promoure l'art i la música, i per fer-ho s'ha programat l'exposició Dones creatives: l'art del tapís, que s'inaugurarà el 3 d'abril a l'Espai d'Entitats TOC, i la Trobada de Corals de Vilanova i la Geltrú que tindrà lloc el proper 18 d'abril al local social de la Confraria de Pescadors.

Un segon bloc està orientat a potenciar la memòria col·lectiva de la nostra ciutat, de manera que es realitzarà la Tertùlia recordant l'Orfeó, el 24 de març a l'Orfeó Vilanoví, i la presentació del 8è volum Memòria del Futur, el 19 de maig a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria, totes dues activitats en el marc del Grup de Dones amb Memòria.

La promoció de l'ús de les noves tecnologies és un altre dels objectius de la programació. El Centre d'Art Contemporani La Sala serà l'escenari, el 16 de maig, del Taller de fotografia digital a càrrec de Miquel Galmes. Algunes de les imatges realitzades en el decurs del taller formaran part de l'exposició Capta el Nucli Antic.

Promoure la salut i l'autoestima amb activitats que millorin la memòria i en definitiva la qualitat de vida de les persones grans, és un altre dels blocs temàtics en el qual s'engloben diverses activitats com la xerrada Vols fer goig?La descoberta de la teva bellesa, que es celebrarà dijous 19 de març a la Casa de Mar. A més, també es realitzaran diversos tallers com Estimulem les neurones amb els escacs, els dimecres del 15 d'abril al 27 de maig al centre cívic La Geltrú, Activem la ment, els dimarts del 21 d'abril al 19 de maig a l'Orfeó Vilanoví, i el taller de psicomotricitat Escoltem el nostre cos. Exercicis que ens faran sentir millor, els divendres del 8 al 5 de juny.

Un altre bloc temàtic s'orienta a la participació activa de les entitats de gent gran a partir de la trobada de la Mesa de la Gent Gran, el dimarts 28 d'abril a la Sala noble de la Casa Olivella. L'objectiu de la Mesa, que ja es va reunir a l'octubre passat, és donar veu a totes les entitats de Gent Gran per a que puguin expressar la seva opinió sobre el que passa a la ciutat.

La resta d'activitats s'engloben en la difusió d'informació a partir de xerrades divulgatives com Em faig gran, de quins recursos i serveis puc gaudir?, el 22 d'abril al Casal d'Avis Caixa Penedès, L'aigua a Vilanova i la Geltrú i la nova cultura de l'aigua, el 8 de maig a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria, i El control del mosquit tigre. Mesures per evitar la presència del mosquit tigre a casa nostra, dijous 21 de maig al Club Jubilats Sant Jordi. 

Veure programa

primavera activa

primavera activa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gent gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració