Menú

Els usuaris de les línies L3 i L4 de bus tenen a partir de l'1 d'octubre un servei de transport públic alternatiu

Comparteix:
03/10/2016 15:10

S'ha incrementat la freqüència de pas i s'ha modificat el recorregut i la ubicació de les parades

A partir d'aquest dissabte, 1 d'octubre de 2016, els usuaris de les línies 3 i 4 disposen d'un servei de transport públic alternatiu. Aquest servei no és municipal sinó autonòmic, ja que l'ofereix la Generalitat amb el servei de bus interurbà de la línia Vilanova-Sitges. Aquest fet ha implicat una modificació del recorregut i també noves ubicacions de les parades.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de VNG, la Generalitat de Catalunya i les empreses TCC i Plana, han acordat una solució provisional que, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Giribet, "ha estat fruit d'un treball intens i de la voluntat expressa de totes les parts d'arribar a una solució que permetés continuar donant servei de transport públic a la ciutat". El regidor Giribet ha explicat en compareixença davant els mitjans de comunicació que la solució provisional posada en pràctica contempla "l'ampliació del recorregut de l'autobús interurbà mantenint un servei que comunica la ciutadania amb tots els equipaments públics i privats necessaris". Joan Giribet ha afirmat que el servei interurbà" no és la línia L3 i L4 sinó que "és un servei diferent" que dóna compliment a la sentència del TSJC on s'instava a eliminar aquestes línies, així doncs, "no pot ser el mateix servei és una solució alternativa i provisional".

L'acord de fer efectiu un servei de transport públic alternatiu a les línies L3 i L4 comporta algunes millores com per exemple l'augment de la freqüència de pas del bus que serà cada 20 minuts en lloc de cada 30. Així mateix, es disposarà del servei també els dissabtes amb freqüència cada 30 minuts i els diumenges cada hora. Amb el mateix bus els usuaris podran desplaçar-se fins a l'Hospital de Sant Camil.

Aquesta integració no tindrà afectació en el preu del bitllet de bus. La ubicació de les parades ha variat, per això durant divendres a la tarda i la nit es va treballar intensament per senyalitzar adequadament les antigues i les noves parades. Durant el cap de setmana i fins avui el servei ha estat gratuït perquè els usuaris i usuàries provessin el nou traçat.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat treballant les darreres setmanes amb les parts implicades per cercar un acord que permetés donar compliment a la sentència judicial que ordena el cessament de les línies 3 i 4 i alhora garantir un servei de transport públic de qualitat a la ciutadania. L'acord, en el qual es va treballar fins a darrera hora, es va obtenir divendres mateix.

rp bus

rp bus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració