Menú

Els vilanovins i vilanovines tindran cada dia una hora gratuïta a les zones blaves

Comparteix:
27/04/2012 9:12

L'Ajuntament prepara un seguit de mesures per millorar els aparcaments regulats al centre de la ciutat i a la façana marítima

Les franges de les 9 a 9.30h i de 20 a 20.30h seran gratuïtes a les zones blaves per a tots els vilanovins i vilanovines. L'Ajuntament ha dissenyat un seguit de millores a les zones d'aparcament regulat amb l'objectiu de facilitar l'activitat comercial i la mobilitat dels residents a la ciutat i també d'afavorir aparcaments de tot el dia a la façana marítima.

Les tarifes de la temporada d'estiu a la zona propera a la platja baixen. La regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, ha explicat que 'a la façana marítima creiem que és molt important que la gent pugui venir i pugui gaudir tot el dia sense estar amb el neguit de canviar el tiquet'. Per a les persones no residents a la ciutat 9 hores d'estacionament costaran 8,5 euros. Per als vilanovins i vilanovines un matí o una tarda, 1 euro i tot el dia, 2 euros. L'objectiu és afavorir els usos vinculats a la restauració, el comerç, l'oci i les platges. A més, explica Glòria Garcia, per reforçar aquesta política, la franja de 14 a 16h serà gratuïta perquè 'hem recollit una reivindicació del gremi d'hostaleria que deia que la façana marítima estava castigada respecte el centre als migdies, perquè en un lloc es pagava i a l'altre no' .

També s'incorporen a l'aparcament regulat dues zones a segona línia de platja: un solar al carrer d'Alexandre de Cabanyes entre la ronda Mediterrània i el carrer Juan de la Cosa (43 places) i un solar a la ronda de la Mediterrània entre el carrer dels Almogàvers i Juan Sebastián El Cano (120 places). En tota la zona de mar amb zona blava els residents podran aparcar un mes sencer per un preu de 40 euros.

A la zona del centre de la ciutat cal destacar la desaparició de les 70 places de zona blava als voltants dels jutjats. En aquesta zona hi havia poca rotació de vehicles i s'ha decidit suprimir-la.

D'altra banda s'amplien les zones d'aparcament regulat del centre amb 12 places més al carrer del Pare Garí, entre Francesc Macià i Pelegrí Ballester, 16 places al carrer del Doctor Fleming, entre Francesc Macià i Pelegrí Ballester i 36 places a l'avinguda Garraf, entre la rambla del Castell i l'avinguda Penedès. L'objectiu d'aquesta ampliació és oferir més places en la zona vinculada a l'activitat comercial i unificar trams on fins ara hi havia barreja entre pagament i no pagament.

També és una novetat la regulació dels aparcaments perifèrics de la ciutat, on s'estableix un pagament mínim per a persones no residents. Es tracta dels aparcaments de davant dels jutjats, amb 240 places i del de l'Hospital, a la banda muntanya. L'objectiu es contribuir al manteniment d'aquests aparcaments i millorar-ne la seguretat, incorporant-los al circuït de VNG Aparcaments. Per als vilanovins i vilanovines seguiran sent gratuïts.

Per poder gaudir d'aquests avantatges i d'altres serà necessari tenir la targeta que s'envia a totes les persones que paguen l'impost de circulació a la ciutat i estan al corrent dels pagaments. A més es podrà adquirir una targeta que costa 10 euros i que permet aparcar per valor de 16 euros.

Zona Blava centre

Zona Blava centre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració