Menú

Els museus de la ciutat s'omplen d'activitat al desembre

Comparteix:
29/11/2016 13:20

Els protagonistes són una marató de museus en solidaritat amb La Marató de TV3, les exposicions, visites comentades i tallers infantils de Nadal

Amb l'arribada del mes de desembre, els museus de Vilanova i la Geltrú ofereixen propostes per a que petits i grans s'apropin a conèixer les perles del nostre patrimoni.

Al Museu Víctor Balaguer, fins al 15 de gener s'hi pot visitar l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes". La mostra descobreix el món de les avantguardes catalanes amb tota la seva potència, tal i com les va conduir Joaquim Molas tot viatjant des de Joan Salvat - Papasseit fins als còmics underground. S'atura també en Foix i Brossa. Una mirada decisiva sobre la literatura del segle XX. Entre les activitats complementàries a l'exposició, destaca la conferència "Molas, educació sentimental i avantguardista", a càrrec de Vicenç Altaió i Sam Abrams, dijous 15 de desembre a les 19.30 h.

El Balaguer també acull, prorrogada fins al 8 de gener de 2017, la mostra "Ramon Casas als museus del Penedès". Amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista, la Biblioteca Museu Balaguer se suma a les celebracions organitzades per a commemorar l'Any Casas. Per aquest motiu, s'exposa el conjunt d'obres de l'artista que formen part del fons de la institució. Entre les activitats complementàries a l'exposició, destaca la visita comentada "Ramon Casas i el seu temps", dijous 1 de desembre a les 19.30 h. El preu és gratuït, però cal fer reserva prèvia.

A banda de les exposicions, el Museu ha programat diverses activitats: cada primer diumenge de mes hi ha entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h. Serà aquest diumenge 4 de desembre.
Per diumenge 11 de desembre a les 12 h s'ha programat "El museu amagat", una visita a les reserves del Museu. Visita comentada per conèixer les tasques de conservació i preservació de les col·leccions, que inclou un recorregut pels magatzems que custodien una gran part del total del fons balaguerià. El preu és de 5,10 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.
Dissabte 17 de desembre a les 12 h es farà "Un tomb pel món", visita a la col·lecció etnològica. Recorregut per conèixer més a fons les col·leccions d'Egipte, Filipines, precolombines i orientals que es custodien al Museu Balaguer des de finals del segle XIX. Costa 3,05 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.
Diumenge 18 de desembre, de 9.30 a 16 h, coincidint amb La Marató de TV3, es farà una Marató de Museus, concebuda com una passejada pels diferents museus de la ciutat, per col·laborar amb La Marató amb un donatiu a partir de 10 euros per persona. El recorregut començarà a l'Espai Far i passarà pel Museu del Ferrocarril, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Art Contemporani La Sala i el CIRMAC Masia d'en Cabanyes, amb aturades a cada espai. Cal fer reserva prèvia trucant al 639.868.491 (Jordi) o bé a info@arccultural.cat.

Finalment, per als més petits, s'ha organitzat el taller de Nadal "El Nadal per un forat", per aprendre a fer un calidoscopi. Es farà els dies 28 i 29 de desembre d'11 a 12.30 h, està adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys, i costa 2 euros per infant. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Balaguer, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Cal dir també que els dies del pont de desembre, el Museu Balaguer estarà obert dissabte 3 d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, diumenge 4 d'11 a 14 h (és primer diumenge de mes, i per tant l'entrada és gratuïta i es farà una visita comentada a les col·leccions a les 12 h), dimarts 6 estarà tancat, dimecres 7 estarà obert d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, i dijous 8 obrirà d'11 a 14 h.

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, aquest mes de desembre ofereix la visita "El rebost de l'àvia", per conèixer els aliments que es consumien al segle XIX i com els conservaven. Finalitzada amb un petit de tast. Serà dissabte 10 de desembre a les 12 h. Costa 5,10 euros i cal reserva prèvia.
Dissabte 17 de desembre a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada, per aprofundir en la història de la casa i dels seus habitants. El preu és de 4,10 euros per adult, i per als nens és gratuït. Recomanat per a nens i nenes de 7 a 12 anys. Cal reserva prèvia.

I el taller de Nadal adreçat a infants de de 6 a 12 anys es diu "Teixint el Nadal", i és un taller plàstic per aprendre a fer manualitats amb un cabdell de llana i altres materials. Serà el divendres 30 de desembre d'11 a 12.30 h. El preu és de 2 euros per infant, les places són limitades, i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Papiol, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Durant el pont de desembre, el Museu Papiol estarà obert dissabte 3 d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i diumenge 4 de 10 a 14 h. La resta de dies estarà tancat.

En el cas de l'Espai Far, per a aquest mes de desembre s'ha programat una visita comentada dissabte 3 de desembre a les 12 h.
També es farà el taller infantil de Nadal "Tots a bord!". Serà divendres 23 de desembre a les 11 h, i els infants de 6 a 12 anys podran construir el seu propi vaixell de joguina. El preu és de 2 euros per infant, les places són limitades, i cal inscripció prèvia al 600 509 223 o a espaifar@vilanova.cat

Pel que fa al pont de desembre, dijous 8 el Far obre de 10 a 14 h. La resta de dies fa l'horari normal d'hivern, de dimecres a diumenge.

Museu amagat

Museu amagat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració