Menú

El nou reglament de participació ciutadana incorpora les consultes populars no referendàries

Comparteix:
01/08/2018 14:45

El Ple va aprovar dilluns per unanimitat l’actualització del document

 El Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment dilluns per unanimitat el nou reglament de participació ciutadana. Aquest document recull les diferents maneres que la ciutadania té de participar en el debat, l'elaboració de propostes i la presa de decisions a l'Ajuntament.

El nou reglament incorpora novetats com ara les consultes populars no referendàries, les iniciatives populars o els precs i preguntes ciutadanes al Ple. La regidora d'Educació, Ocupació, Seguretat i Recursos Humans, Glòria Garcia, va valorar el fet que "s'ha fet un debat molt extens, és un reglament que a tots els partits ens fa sentir còmodes. És una posada al dia i incorpora novetats".

La regidora va explicar que la proposta de reglament estableix que cada projecte que superi un milió i mig d'euros de pressupost requerirà una consulta popular. Una altra novetat és el dret de la ciutadania a exigir responsabilitats al personal i les autoritats que no respectin o vulnerin el dret a participar.

Glòria Garcia es va mostrar satisfeta per l'aprovació del nou reglament amb el vot de tots els grups "perquè estem a un any de les eleccions i és un reglament que ha de tenir vocació de continuïtat, per garantir-ne la vigència".

Altres novetats que incorpora el reglament són les iniciatives populars, que poden tirar endavant amb el suport d'un 5 per cent de la ciutadania, o la possibilitat de la ciutadania d'intervenir en el torn de precs i preguntes del Ple municipal. D'altra banda el nou document actualitza el conjunt de consells municipals i en regula la desaparició si no es reuneixen.

EL reglament de participació ciutadana passarà un període d'al·legacions i s'aprovarà definitivament en el ple d'octubre.

Glòria Garcia i Olga Arnau

Glòria Garcia i Olga Arnau

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació i cooperació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració