Menú

Policia Local i Mossos d'Esquadra coordinen un any més el dispositiu de seguretat durant el Carnaval que, any rere any, redueix les xifres d'incidències

Comparteix:
06/02/2018 15:20

L'organització del Carnaval també comporta un dispositiu específic de neteja que es va iniciar posteriorment a la celebració de les Comparses de Nit aquest cap de setmana

Aquest matí s'ha donat a conèixer el dispositiu especial de seguretat que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra desplegaran a la ciutat, amb motiu de la celebració del Carnaval. Un dispositiu en el qual hi haurà, en la suma dels diferents actes, 195 agents de la Policia Local i 126 agents dels Mossos d'Esquadra, als quals caldrà afegir els efectius que aportin Serveis d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil, Creu Roja i Bombers.

El cap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Dionís Ginés, ha explicat que des de l'Ajuntament de VNG s'ha elaborat un pla específic de prevenció i protecció en el qual hi ha participat tots els col·lectius que formen part del dispositiu. Un pla que enguany s'ha actualitzat i que ha fet una revisió de la seguretat de tots i cadascun dels actes que se celebren entre el 8 i el 14 de febrer.

En l'àmbit dels serveis viaris, el dispositiu planteja la col·locació de senyalització específica a la via pública per tal de garantir el bon funcionament dels actes, així com rutes alternatives a la circulació rodada a la zona centre, per facilitar l'entrada i sortida de la ciutat, davant els talls que es produeixen a causa de la naturalesa de l'activitat.

En l'àmbit de la seguretat ciutadana, el dispositiu policial contempla la realització de controls d'alcoholèmia a diversos punts de la trama urbana, així com controls d'alcoholèmia als conductors/es de les carrosses que participin en les desfilades. Especial atenció mereix el control sobre el consum entre els menors d'edat. "Reforçarem la vigilància per evitar i denunciar, en cas que es produeixi, el subministrament de begudes alcohòliques entre els menors. Tant en el cas de persones individuals com establiments comercials".

El dispositiu també contempla un increment de la presència policia a tots els balls amb l'objectiu d'incrementar la seguretat dels assistents, i poder actuar amb rapidesa davant actituds o fets considerats delictius.

Per la seva banda, la cap de l'àrea bàsica policial dels Mossos d'Esquadra al Garraf, Rosa Gubianes ha explicat en la seva intervenció que el de Vilanova i la Geltrú, tot i ser un Carnaval amb molta participació, acostuma a ser un Carnaval sense incidents. "És un Carnaval amable, durant el qual els fets delictius es redueixen cada any. Així ens ho indiquen les dades. L'any passat la xifra d'incidents va disminuir un 19%, respecte de 2016. Una xifra ínfima tenint en compte la gran quantitat d'actes que se celebren al llarg d'una intensa setmana". Gubianes ha explicat que, a banda de les competències assignades en matèria de lluita antiterrorista, els agents també realitzaran tasques de prevenció de fets delictius, així com controls d'alcoholèmia a les entrades i sortides de la ciutat, en coordinació amb la Policia Local.

Sobre la situació d'alerta per terrorisme a tot país, la regidora de Seguretat, Economia i Hisenda, RRHH i TIC, Glòria Garcia, ha explicat que, tot i ser Vilanova i la Geltrú una ciutat segura, es prendran les mesures de seguretat oportunes. "L'alerta per terrorisme a tot el país fa que prenguem mesures de seguretat extres i per això instal·larem elements, en determinats punts de la ciutat, que impedeixin l'accés circulat a les zones amb major presència de gent".

En l'àmbit de la prevenció de conductes de risc associades a la festa, la regidora ha fet referència a la renovació de la imatge de la campanya que impulsa la Regidoria de Joventut, amb la qual es pretén conscienciar de la necessitat de mantenir comportaments cívics i respectuosos. "Aquesta campanya de prevenció vindrà reforçada amb la presència policial uniformada i de paisà que vetllarà pel compliment de la normativa, i posarà l'atenció en detectar possibles conductes delictives".

Més efectius de neteja
Quant a l'organització del dispositiu de neteja de l'espai públic, s'ha iniciat durant el cap de setmana, amb la celebració de les Comparses de Nit i, finalitzarà el dijous 15 de febrer, tot i que segons ha explicat el regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, "en els dies posteriors es continuarà treballant intensament per fer possible el retorn a la normalitat de carrers i places, després dels diversos actes de Carnaval".

Enguany aquest dispositiu contempla, com en anys anteriors, que hi hagi maquinària extra que aporta la concessionària per realitzar les tasques de neteja durant tota la festa. Com a novetat, ha informat el regidor de Serveis Viaris i amb l'objectiu de reduir el temps entre una i altra guerra de caramels a la plaça de la Vila durant la celebració de la Comparsa, "s'ha doblat el nombre d'efectius treballant a la plaça amb un equip de 20 persones". Així mateix, el mateix diumenge un cop finalitzi aquest acte hi haurà 60 efectius treballant per restablir al màxim possible la normalitat a l'espai públic, en tres torns de treball.

Neteja d'embornals
Joan Giribet també ha esmentat també la intervenció a càrrec de la Companyia d'Aigües de Vilanova a partir del dijous 15 de febrer, amb l'objectiu de minimitzar les males olors que genera la degradació dels caramels que cauen als embornals i clavegueres.

L'àmbit on es realitzarà aquesta neteja extraordinària és la zona dels voltants de la Rambla Principal, Plaça de la Vila, Plaça Mercat, Plaça d'Enric Cristòfol Ricart i també alguns carrers de la Geltrú, de la rambla de la Pau, i la plaça del Pòsit.
El dispositiu començarà per la rambla Principal, és un dels punts més crític pel que fa al tema de les olors.

rp seguretat i neteja carnaval

rp seguretat i neteja carnaval

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració