Menú

L'Ajuntament de VNG aposta per la inclusió i atorgarà beques a infants amb diversitat funcional per activitats extraescolars durant tot l'any

Comparteix:
06/11/2018 12:06

La mesura, pionera a tot Catalunya, és una aposta del govern municipal per garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants i joves del municipi

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat les bases reguladores de les subvencions destinades als infants i joves amb diversitat funcional, per garantir que puguin realitzar activitats extraescolars durant tot l'any.

Aquesta mesura és una aposta del govern municipal per tal de garantir la igualtat d'oportunitats entre els infants i joves, independentment de la seva diversitat funcional. Pel regidor de Joventut, Jordi Medina, "si un infant necessita un monitor de suport per a realitzar activitats extraescolars i les famílies han de sufragar aquest import addicional, és un greuge comparatiu que dificulta que els infants amb necessitats educatives especials accedeixin a les activitats extraescolars".

El regidor ha reivindicat el caràcter innovador de la proposta, que esdevé única a tot el territori català, i que se suma a la voluntat del govern de continuar impulsant accions que promoguin una societat inclusiva en tots els seus efectes. "Ara, com a Ajuntament, crec que ens pertoca fer un pas més enllà a favor d'una societat i d'una educació inclusiva. Volem continuar sent pioners i per això hem portat al ple unes bases de subvenció que no existeixen a cap altre municipi".

La prova pilot es realitzarà enguany conjuntament amb tres centres educatius de Vilanova i la Geltrú i les seves AMPA. Són les escoles que tenen un major nombre d'infants amb necessitats educatives especials: Escola Margalló, Escola Llebetx i Escola El Cim. La voluntat del govern és poder anar ampliant anualment i de manera progressiva aquesta partida als pressupostos, per tal de cobrir la resta de centres de la ciutat i la resta d'etapes educatives. "Som conscients que no cobrirem el 100% com ens agradaria, perquè la Llei de subvencions vigent no ens permet cobrir l'import total. Amb tot, creiem que és un punt de partida necessari per donar igualtat d'oportunitats als infants i continuar sent líders en pro d'una educació i una societat inclusiva."

Casal estiuPel regidor, l'aprovació de les bases dóna coherència a les beques que ja es donen durant l'estiu, ja que a partir d'ara es podran concedir durant tot el curs escolar.

Les famílies que es vulguin acollir a aquestes subvencions hauran de presentar a través de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) la sol·licitud de la subvenció, seguint el procediment, la documentació i el termini establert en aquestes bases i en la seva convocatòria corresponent. Els terminis concrets seran anunciats en breu. La quantitat econòmica atorgada a cada sol·licitud estarà en funció del nombre de peticions estimades i del total de recursos disponibles. Se subvencionarà un màxim d'una activitat per infant/adolescent amb diversitat funcional, amb un màxim de 3 hores setmanals d'activitat extraescolar pel curs 2018-2019.

Per més informació us podeu adreçar a: infància@vilanova.cat

Ple "beques"

Ple "beques"

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració