Menú

L'Amical de Mauthausen convoca la II Trobada d'Ajuntaments de la Xarxa Mai Més a Santa Coloma de Gramenet

Comparteix:
16/01/2017 13:56

VNG participa en aquesta trobada d'ajuntaments amb l'Amical per seguir treballant conjuntament les polítiques públiques de memòria i prevenció del feixisme

Vilanova i la Geltrú es troba entre la quarantena d'ajuntaments de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, que impulsa l'Amical de Mauthausen i altres Camps, i que es trobaran aquest divendres 20 de gener a Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta segona trobada dóna continuïtat a la que va tenir lloc l'octubre de 2015 a Vilafranca del Penedès, i serà el primer acte de les jornades de memòria històrica que organitza l'ajuntament colomenc. L'objectiu és consolidar la Xarxa d'Ajuntaments per la Memòria i la Prevenció del Feixisme, i alhora debatre i acordar quines han de ser les línies mestres de treball dels ajuntaments en aquest sentit.

Durant la trobada intervindrà la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, que parlarà sobre "Polítiques de Memòria i relació amb la Societat, la Comissió Municipal de memòria Històrica de Vilanova i la Geltrú".
També intervindrà el comissionat per la Memòria de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, que farà una reflexió inicial sobre "Les polítiques públiques de Memòria: Què, qui, com i perquè"; i l'alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlón, que parlarà sobre "Les Polítiques de Memòria i estructura municipal, l'organització municipal a Santa Coloma de Gramenet".

La trobada es completarà amb els diferents debats sobre les ponències, la presentació d'un document d'acord i coordinació de cara al treball futur, i es clourà amb un homenatge als deportats de Santa Coloma al jardins del Museu Torre Balldovina.

Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis
Paral·lelament, Vilanova i la Geltrú recordarà la deportació amb un cicle de cinema. Aquesta serà la cinquena edició del Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis organitzada pel projecte Buchenwald.
Es podrà veure al Teatre Principal, amb entrada gratuïta. Les sessions es faran els dijous a les 7 de la tarda.
Així, dijous 2 de febrer es podrà veure "La professora d'història", una producció francesa de 2014.
Dijous 2 de març és el torn de "Sophie Scholl: Los últimos días", feta a Alemanya el 2005.
I finalment, dijous 6 d'abril, la catalana "Fugir de l'oblit", de l'any 2013.

xarxa mai Més

xarxa mai Més

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració