Menú

Octubre als museus de la ciutat

Comparteix:
25/09/2017 14:43

Les Jornades Europees de Patrimoni els dies 6,7 i 8 d'octubre marquen les activitats del proper mes als museus de VNG. Divendres 6 se celebra la Nit dels Museus del Penedès al Balaguer, el Papiol i l'Espai Far

Arriba un nou mes, i els museus de Vilanova i la Geltrú presenten les seves activitats mensuals.
Una bona ocasió per conèixer els equipaments de la ciutat són les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren els dies 6, 7, i 8 d'octubre:
Als Museu Víctor Balaguer, Can Papiol i l'Espai Far, divendres 6 d'octubre de 19 a 23 h (de 18 a 20 h en el cas de l'Espai Far) s'hi celebra la Nit dels Museus del Penedès amb accés gratuït. Al Balaguer, a les 19.30 h es farà la xerrada "Simbologia maçònica: la força de les imatges". Dissabte 7 d'octubre a les 17.30 h "Pintar la natura: paisatges del segle XIX", una visita temàtica que recorre el paisatgisme del segle XIX en la pintura, des del Romanticisme fins als inicis del Modernisme.
Al Museu Romàntic Can Papiol, divendres hi haurà visites comentades gratuïtes amb reserva prèvia a les 19 h, les 20 h, les 21 h i les 22 h. Dissabte 7, a les 17.30 h, itinerari "La Vilanova de Francesc de Papiol", commemoració dels 200 anys de la mort de Francesc de Papiol. I diumenge 8 a les 12 h, visita temàtica "El jardí dels mites", al voltant del gust per la mitologia i el classicisme al segle XIX, a través de la col·lecció de Can Papiol.
Tots els actes són gratuïts amb reserva prèvia.
Pel que fa a la Torre Blava – Espai Guinovart, diumenge 8 d'11 a 14 h es farà una jornada de portes obertes.
Finalment, l'Espai Far se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb una visita guiada divendres 6 a les 20 h, gratuïta, amb places limitades i reserva prèvia. Diumenge 8 a les 11 h se celebra una passejada sobre rodes, des de l'Espai Far fins a Darró. Activitat gratuïta amb reserva prèvia, que consisteix en una visita comentada de la façana marítima, en bicicleta, en skate, en patinet o patins, fent parada en els punts històrics i emblemàtics del passeig Marítim, del passeig del Carme i del passeig de Ribes Roges fins a Darró, entrant al jaciment.

Activitats d'octubre
Pel que fa a les activitats del mes, el Museu Víctor Balaguer celebra el dia 1 el Primer diumenge de mes, amb entrada gratuïta d'11 a 14 h i visita comentada a les 12 h a les col·leccions.
Dimecres 18 d'octubre a les 19 h se celebra el cicle "Chill out de mites i art": Dejanira. Envoltats de catifes i coixins, crearem l'atmosfera perfecta perquè la directora del Museu, Mireia Rosich, parli d'històries i símbols ocults en les obres d'art. En aquesta sessió: "Dejanira". Finalitzarà amb una copa de cava. Costa 6 euros per persona.
Dissabte 21 d'octubre a les 11.30 h es farà una visita familiar al Museu Balaguer, dinamitzada i adaptada perquè els més petits coneguin el museu i la història d'algunes de les peces de la col·lecció. En acabar, es realitzarà una activitat plàstica al voltant d'una de les peces de la col·lecció. El preu és de 4 euros per a l'adult acompanyant.
I fins al 29 d'octubre es pot visitar gratuïtament La vitrina titulada "Disset arroves", una mostra de documents de temàtica vitícola amb l'àmbit Penedès com a nexe entre ells.
Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

En el cas del Museu Romàntic Can Papiol, l'1 d'octubre a les 12 h es fa la visita comentada gratuïta de cada primer diumenge de mes, amb reserva prèvia.
Divendres 13 a les 18 h se celebra el concert gratuït "Racons sonors". El duet format per Jordi Marfà (violí i mandolina) i Daniel Pitarch (piano i acordió) proposa un recorregut pels sons de la Mediterrània, en un espectacle íntim i proper. Organitzat per Viu el Parc. Diputació de Barcelona.
Diumenge 22 d'octubre a les 12 h es farà un diumenge de vermut, una visita comentada a la casa museu que finalitza amb un vermut al jardí romàntic. Amb la col·laboració de Patates Piqué, per 6 euros per persona.
Diumenge 29 d'octubre a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida al segle XIX. El preu és de 4 euros per als adults.
Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Finalment, pel que fa a l'Espai Far, canvia els horaris d'obertura pels de tardor-hivern, i de l'1 d'octubre fins al 31 de maig obre de dimecres a diumenge de 10 a 14 h, i els divendres i dissabtes de 16 a 18 h.
Diumenge 1 d'octubre hi ha entrada gratuïta per ser el primer diumenge de mes, amb visita guiada a les 12 h.
Dissabte 21 a les 12 h, visita guiada: cada tercer dissabte de mes es farà una visita comentada a l'Espai Far inclosa en el preu d'entrada.
Diumenge 22 a les 11 h, taller familiar de nusos mariners. Els participants aprendran a fer alguns del nusos mariners més corrents i útils. Podran confeccionar una polsera i endur-se-la posada. Adreçat a infants de 7 a 12 anys, pel preu de 2 euros per infant.
Les places per a totes les activitats són limitades, i cal fer reserva prèvia al correu electrònic espaifar@vilanova.cat o bé al tel. 600.509.223.

Jornades Europees de Patrimoni

Jornades Europees de Patrimoni

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració