Menú

S'amplia el servei d'agents de civisme

Comparteix:
17/12/2018 11:09

L'objectiu és ampliar l'horari i el nombre de professionals amb un abordatge específic en els entorns d'oci nocturn

L'Ajuntament ha ampliat la contractació dels serveis de sensibilització a la ciutadania mitjançant agents de civisme per promoure la coresponsabilitat en els usos de l'espai públic fent prevaldre la convivència i el respecte.

Els pressupostos municipals per a l'any 2018 han ampliat la partida de la Regidoria de Convivència i Equitat destinada al Servei d'Agents de Civisme davant la palesa necessitat d'incrementar la seva presència en zones d'oci nocturn de la ciutat. Des d'aquest mes de desembre s'han incorporat 2 agents que amplien la plantilla arribant a 4 professionals. L'objectiu és que cobreixin les nits del cap de setmana i vigílies de festiu amb un abordatge específic en els entorns d'oci, mentre l'equip actual d'agents de civisme desenvoluparà més accions en horari diürn, com la sensibilització als centres educatius, la tinença d'animals, el suport en campanyes de difusió, o la introducció dels jocs amb pilota tova a les places.

El Servei d'Agents de Civisme incorpora la perspectiva de gènere, i té per objectius sensibilitzar la ciutadania per tal de promoure conductes cíviques en l'ús de l'espai públic, donar a conèixer la normativa municipal en matèria de civisme i convivència, i vetllar per la comptabilització de l'oci i el dret al descans en zones determinades durant les nits del cap de setmana a la ciutat, a més d'abordar la problemàtica de la violència sexista en l'entorn de l'oci nocturn. El servei no té capacitat coercitiva, els agents de civisme fan accions informatives, preventives i de sensibilització.

Carrer 350

Carrer 350

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració