Menú

Abocament d'aigües residuals a la platja de Ribes Roges pel torrent de Sant Joan

Comparteix:
26/03/2009 18:22

Com a mesura de precaució l'Ajuntament ha decidit tancar part de la platja de Ribes Roges fins que quedi garantida la qualitat de l'aigua

Les obres de substitució de la canonada que s'estan duent a terme al torrent de la Piera i l'estat de les canonades que transcorren pel passeig Marítim fins al torrent de Sant Joan poden ser la causa dels abocaments que aquest matí s'han detectat a la platja de Ribes Roges, a través del torrent de Sant Joan.

Un cop detectat l'abocament els serveis municipals de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han posat en marxa els protocols necessaris per al control de la qualitat de l'aigua, de la mateixa manera que s'ha anat fent a la platja del Far de Sant Cristòfol, i s'ha procedit al tancament de la platja de Ribes Roges, en el tram afectat.

La setmana passada van iniciar-se les obres de construcció d'una canonada d'impulsió entre l'estació de bombament de Sant Cristòfol i l'EDAR (Estació d'aigües Residuals), que han acabat aquest migdia i que van obligar a tancar la platja al bany. Al l'inici d'aquests treballs ja es contemplava una petita possibilitat de que es produís un abocament d'aigües al sector de Ribes Roges, que finalment ha succeït i que s'espera poder resoldre en el mínim temps possible.

D'altra banda, i donat que cal esperar un mínim de 48 hores per poder fes les anàlisis a les aigües de les dues platges, les mostres es prendran el dilluns dia 30 de març per tal que entre dijous 2 i divendres 3 d'abril ja es coneguin els resultats. En aquell moment es procedirà, si la qualitat de l'aigua és òptima, a la retirada de la prohibició de bany, tant a la platja del Far de Sant Cristòfol com a la de Ribes Roges.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració