Menú

Dispositiu especial de seguretat i neteja durant la revetlla de Sant Joan

Comparteix:
20/06/2018 10:01

El dispositiu contempla la presència de 25 agents de la Policia Local per fer-se càrrec de la seguretat i d'un equip de 52 persones per realitzar les tasques de neteja de platges i espai públic.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja té enllestit el dispositiu especial amb motiu de la celebració de la Revetlla de Sant Joan que contempla, com ja ve sent habitual d'altres anys, accions de reforç pel que fa a la seguretat, la mobilitat circulatòria, principalment a la façana marítima, i la neteja de les platges i l'espai públic.

Seguretat

Durant la nit i matinada de la Revetlla de Sant Joan el dispositiu de seguretat es farà de manera coordinada entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que, en el cas dels primers, estarà format per una plantilla de 25 agents a qui se'ls encomanaran diferents tasques per tal de detectar i atendre possibles incidències.

Una d'aquestes tasques seran els controls d'alcoholèmia que la Policia Local realitzarà en diversos punts de la trama urbana, i Mossos d'Esquadra a les vies interurbanes. Els controls, que seran aleatoris, es faran a tots els conductors/es que estiguin implicats en accidents de circulació. L'objectiu és millorar la seguretat a les carreteres i prevenir accidents que es puguin derivar del consum d'alcohol i drogues. Per aquest motiu es demana valorar la possibilitat de desplaçar-se utilitzant el transport públic o el taxi.

També en temes de consum d'alcohol, la Policia Local farà especial incidència en la venda indiscriminada de begudes alcohòliques als menors d'edat, sancionant a tots els establiments que incompleixin la normativa.

El dispositiu de la Policia Local contempla patrulles permanents a la façana marítima, i presència itinerant a les revetlles organitzades als xiringuitos de les platges, i a les revetlles autoritzades del parc de la Torre d'Enveja, La Collada – Els Sis Camins, plaça de l'Enxaneta, jardins de Francesc Macià, plaça del Port, i parc Samà.

El personal mèdic i sanitari d'Ambumedic desplegarà el dispositiu per donar cobertura a tota la façana marítima. Constarà de 3 ambulàncies amb unitats de suport vital avançat i personal d'infermeria, situades a l'entrada de les pistes poliesportives del parc de Ribes Roges i a les entrades a les platges del Far i de Ribes Roges. També s'instal·larà al Centre Cívic Mar (passeig Marítim,73) un centre d'atenció i primers auxilis amb personal mèdic i d'infermeria.

Mobilitat

Un altre de les accions de reforç que es durà a terme el dissabte 23 és sobre la mobilitat. En aquest sentit s'ha previst que la Policia Local reguli els accessos a la façana marítima. Aquests estaran oberts tota la nit i només podrien veure's afectats, de manera puntual, si l'afluència de vehicles pot suposar un col·lapse circulatori, que impedís l'accés dels serveis d'emergència.

Per tal de millorar la mobilitat també es recorda als conductors que enguany l'accés en vehicle a la platja del Far està prohibit i que hi ha aparcaments gratuïts a les entrades de la ciutat.

Neteja de les platges i l'espai públic.

Quant al servei de neteja de l'espai públic, on també s'inclou la neteja de les platges per tal que estiguin a punt a primera hora del diumenge 24 de juny, el dispositiu contempla un equip de 52 persones i diversos vehicles per fer la neteja postrevetlla el màxim d'efectiva.

Com en anys anteriors 4 persones treballaran en horari nocturn, de dos en dos, a les platges de Ribes Roges, Adarró i del Far. Així mateix, s'incrementen els serveis ordinaris de neteja de platges amb un total de 20 unitats que a partir de les 6 h iniciaran els treballs de recollida manual de residus de la sorra.

Per facilitar la neteja de places i espais públics s'estableix un servei addicional amb un camió cubà als accessos del passeig de Ribes Roges, al voltant del parc de Ribes Roges i a la plaça del Port. També hi haurà una especial incidència en la neteja de les places Xoriguer, Beatriu de Claramunt, Alumnes Obrers, Peixateria, Cubilot, Fisa, Fabrica Nova i Cal Ganeta, entre altres punts.

Quant als carrers, el dispositiu de neteja per la revetlla també contempla serveis addicionals d'escombradora a les vies principals de la ciutat que envolten els punts on es concentren les revetlles de carrer.

En relació als horaris, els establiments poden tenir obert fins a les 5 h. A partir de les 6 h, cal tenir les platges desallotjades de persones per procedir a fer la neteja de la sorra amb maquinària i manualment de la forma més efectiva possible, amb l'objectiu que amb l'arribada dels primers banyistes, aquests espais hagin recuperat al màxim la seva normalitat.

Platges de Vilanova, matí de Sant Joan

Platges de Vilanova, matí de Sant Joan

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i protecció ciutadana
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració