Menú

La temporada 'Escena' d'hivern–primavera programa més d'un centenar d'activitats

Comparteix:
21/01/2019 14:14

Divendres, 25 de gener, acte de presentació de la programació al Teatre Principal

 La nova temporada d'arts escèniques, música, arts visuals i cinema a VNG comptarà amb més de 100 activitats. La programació "Escena" de febrer a juny es presenta divendres, 25 de gener, en un acte al Teatre Principal, a les 20 h. La temporada estable combina exposicions, espectacles de teatre, dansa, circ i concerts professionals. Pels escenaris vilanovins hi passaran grans noms de l'escena del país i també les produccions del programa de suport a la creació.

Les activitats escèniques i plàstiques es poden agrupar en cinc àmbits. D'entrada la programació inclou concerts, espectacles i exposicions professionals. Produccions de gran i mitjà format amb grans noms de l'escena i les arts visuals del país. Un exemple és La importància de ser Frank, d'Oscar Wilde, que es podrà veure el dissabte, 9 de febrer. Aquesta producció del Teatre Nacional i La Brutal, dirigida per David Selvas, va guanyar tres Premis Butaca 2018

En la línia de suport a la creació (Programa SINGULART) mencionar l'exposició "Façanes, peixeres i un conte ....", de Iakaré, del 15 de febrer al 3 de març.


Programació Escena, 2El treball amb associacions i escoles de la ciutat és el tercer àmbit de la programació, que busca posar en relleu projectes acadèmics. Aquí hi trobarem projectes com el Cantem i Tots dansen.

La programació familiar Petita Escena també porta noves propostes pels mesos vinents, amb els espectacles programats per La Xarxa Vilanova i els espectacles familiars del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà.
Programació Escena, 3
A més dels espectacles i exposicions la programació va acompanyada d'una sèrie d'activitats complementàries com són l'Escola de l'espectador, les xerrades postfunció amb les companyies, el Parlem de música, les visites comentades a les exposicions i tallers i trobades amb artistes.

El detall de la programació es donarà a conèixer aquest divendres, a partir de les 20 h al Teatre Principal, en un acte presentat per la periodista Anna Poch, i que comptarà amb la participació d'alguns dels protagonistes de la nova temporada.


Programació Escena febrer-juny 2019

Línia de concerts, espectacles i exposicions professionals. Produccions de gran i mitjà format amb grans noms de l'escena i les arts visuals del país.

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK, D'OSCAR WILDE. DISSABTE 9 DE FEBRER, a les 21h. Una producció del Teatre Nacional i La Brutal. Dirigida per DAVID SELVAS i guanyadora de tres Premis Butaca 2018. L'obra està interpretada per LAURA CONEJERO (Premi Butaca a la millor actriu de repartiment), DAVID VERDAGUER, JAUME MADAULA, PAULA JORNET (actriu i també Premi Butaca per la millor composició musical), Mia Esteve, Paula Malia i Norbert Martínez.

ANNA ROIG I ÀLEX CASSANYES amb la BIG BAND PROJECT ens presentaran LA TENDRESSE. Hommage aux belles chansons. DIUMENGE 10 DE FEBRER, a les 19h. Una bonica i tendra selecció de cançons franceses de l'Anna Roig (la veu del grup L'Ombre de Ton Chien) amb exquisides composicions de l'Àlex Cassanyes i 14 músics dalt de l'escenari.

WOM'S COLLECTIVE. DISSABTE 9 de MARÇ, a les 20:30h. Aquest quintet uneix el talent femení del panorama català actual en un treball discogràfic que ha comptat amb la col·laboració d'altres cantants catalanes de renom com Judit NEDDERMANN, NÚRIA GRAHAM o SARA PI. Una proposta femenina sòlida i amb molta personalitat que programem en el marc del Dia Internacional de les Dones.

També tindrem l'oportunitat de veure dalt de l'escenari del Principal el nostre actor més internacional, el SERGI LÓPEZ, amb l'obra EL CHICO DE LA ÚLTIMA FILA. DISSABTE 16 DE MARÇ, en dues funcions, a les 18h i 21h. Obra escrita per Juan Mayorga i dirigida per Andrés Lima. La producció compta amb dos vilanovins més, l'ANNA SERRANO, ajudant de direcció, i l'ARNAU COMAS, que forma part del repartiment de l'obra, al costat d'actors i actrius tan rellevants com MÍRIAM ISCLA, DAVID BAGÉS, Anna Ycobalzeta i Guillem Barbosa.

VEUS. COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ. ELS COLORS DEL MAR. DIUMENGE 17 DE MARÇ, 19H. Eduard Iniesta i Piti Español van crear "Els Colors del Mar", un concert fet de melodies tradicionals dels pobles que envolten el Mediterrani i d'obres originals del compositor i lletrista. Aquesta proposta de gran format amb el Cor Infantil Amics de la Unió, acompanyats de la cantant GEMMA HUMET i d'un grup de músics encapçalats per EDUARD INIESTA, donen veu a una rumba, una dansa italiana, una cançó d'amor grega, una cançó satírica sobre la contaminació del mar o un cant a la vida de les persones refugiades.

55 URNES PER LA LLIBERTAT. INAUGURACIÓ 12 D‘ABRIL. L'exposició es podrà visitar del 12 d'abril al 12 de maig.
L'exposició mostra el treball de 55 artistes que amb la seva creació fan visible un crit i un compromís en defensa de la llibertat i la democràcia. Partint d'una urna del referèndum de l'1-O, els artistes han creat la seva obra. Hi trobarem creadors de renom com: Pascal Comelade, Tom Carr, el vilanoví Pep Duran, Joan Fontcuberta, Antoni Llena, Enric Pladevall, Francesc Torres i fins als 55 noms.

SET OF SETS, de GUY NADER i MARIA CAMPOS. DIUMENGE 26 DE MAIG, a les 19h. Una producció de dansa contemporània de gran format. L'espectacle va ser estrenat al Festival Sismògraf i al Mercat de les Flors de Barcelona. La companyia compta amb una prestigiosa carrera, han dut els seus treballs en diversos festivals i teatres internacionals com ara França, Bèlgica, Holanda, Líban, Índia i Corea del Sud, entre d'altres. La producció forma part de la Gira Nacional de dansa emmarcada en el Pla d'Impuls de la Dansa 2016-18 de la Generalitat de Catalunya.

ALBA CARMONA. DISSABTE 13 D'ABRIL, a les 21h. L'excomponent de Las Migas ens presentarà el seu últim treball des d'una perspectiva molt personal.
Estudiosa de la música d'arrel, s'ha mogut durant anys entre els sons de les diferents músiques populars i moderna. Un treball amb veu pròpia.

NO EM VA FER JOAN BROSSA. CABOSANROQUE. INAUGURACIÓ: 17 DE MAIG. L'exposició es podrà visitar del 17 de maig al 30 de juny.
Instal·lació sonora i plàstica, creada per cabosanroque (Laia Torrents i Roger Aixut) a partir de l'estudi de la poesia i prosa de Joan Brossa. Es tracta d'una proposta de la Fundació Joan Brossa per al programa d'exposicions itinerants del Dept. de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El cicle de concerts de la CAMERATA EDUARD TOLDRÀ. Com ja sabem, formació resident a l'Auditori Eduard Toldrà, ens ofereixen 5 concerts a l'any. Aquesta temporada s'acompanyarà de músics joves de la ciutat, com a solistes, i ens presentaran:

- Percepcions Percutides. DIUMENGE 7 D'ABRIL, 19H. Dirigit per SALVADOR BROTONS, amb PAU MONTANÉ i IVAN HERRANZ, com a percussionistes solistes.

- Les quatre estacions de Vivaldi. DIUMENGE 5 DE MAIG, 19H. Dirigida i violí solista GABRIEL COLL. Podrem gaudir d'una de les obres mestres de la música clàssica.

- Entre França i Amèrica. DIUMENGE 2 DE JUNY, 19H. Una passejada pels diferents ambients que han marcat la vida i l'obra de 4 compositors del segle XX, dirigida per TOMÀS GRAU. ESTHER PINYOL serà l'arpista solista.


Suport a la creació. Programa SINGULART.

AUTÉNTICA, DE NUR AIZA. DIVENDRES 15 DE FEBRER, A LES 21H
La vilanovina Nur Aiza ens presenta aquesta obra de teatre que programem en el marc del Dia Internacional de les Dones. Un viatge emocional, en clau de comèdia, per preguntar-se: quan vas deixar de ser tu?

FAÇANES, PEIXERES I UN CONTE ....IAKARÉ. INAUGURACIÓ 15 DE FEBRER. L'exposició es podrà visitar del 15 de febrer al 3 de març.
Sota la visió del creador vilanoví Iakaré, presentem aquesta exposició que fa un recorregut a la cultura festiva, popular i tradicional de pobles i ciutats del nostre país, amb un bona dosi d'humor.

TERRITORI FRANCESCA CALAF. INAUGURACIÓ 9 DE MARÇ. L'exposició es podrà visitar del 9 al 31 de març.
Exposició que recull l'obra de la vilanovina Francesca Calaf. La seva obra plàstica va més enllà de la dilatada producció pictòrica entorn les festes populars, la vinya i el mar, entre d'altres. Parteix d'un punt on colors, formes i textures formen un Territori, tan íntim com proper.

MANERES DE PINTAR UNA ARENGADA. FERRER MARGALET. INAUGURACIÓ 22 DE MARÇ. L'exposició es podrà visitar del 22 de març al 28 d'abril.
Exposició que ens permetrà conèixer més de prop l'obra plàstica i visual del vilanoví Ferrer Margalet. Una fusió de poesia, literatura i art. Poemes il·lustrats per donar una visió molt personal i expressar, d'aquesta manera, el seu pensament.

PROJECTE MISERABLES. TRACART I LA BANDA DE MÚSICA MESTRE MONTSERRAT. DISSABTE 30 DE MARÇ, 21H I DIUMENGE 31 DE MARÇ, 19H
Després de Projecte Sweeney, ara fa 4 anys, Tracart i la Banda de Música Mestre Montserrat es tornen a unir per crear aquesta versió del clàssic de Victor Hugo. Un concert teatralitzat on músics i joves comparteixen escena per fer-vos vibrar amb un clàssic en plena vigència: un grup de joves atrapat en un conflicte de caire social i humà.

CICLE NOVES CREACIONS. Aquest cicle vol ser un dispositiu de suport a la creació contemporània. Deu teatres de tot Catalunya (Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú) us proposem descobrir què són les noves dramatúrgies. Aquesta temporada en el cicle podrem veure:

- CONFERÈNCIA ESPECTACULAR. De David Espinosa. DISSABTE 13 D'ABRIL, 19H. Una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries, un coproducció de les 10 ciutats que ens permetrà conèixer les noves escenes aquí i a Europa.

- RAPHAËLLE. Cia. La Conquesta del Pol Sud. DISSABTE 4 DE MAIG, 21H. La companyia La Conquesta del Pol Sud combina el llenguatge teatral i la investigació periodística incorporant testimonis reals en primera persona. Després de l'èxit de Nadia (Grec 2014) i Claudia ( Grec 2016), arriba Raphaëlle (Grec 2018), on la cia tanca la trilogia de la dona, la història i la identitat i continua endinsant-se en la dramatúrgia contemporània per plantejar qüestions actuals. A través de l'experiència d'una dona trans ens preguntarem si la divisió en sexes és una construcció cultural.

CICLE CONTRAPUNT. Música de proximitat. Concerts de petit format en un espai singular i interpretada per joves músics de la ciutat. Aquesta temporada els concerts del Contrapunt es duran a terme en els jardins del Museu Romàntic Can Papiol. Seran els següents:

VIDAL SOLER. DIUMENGE 12 DE MAIG, 19H. Component del grup Copa Lotus, Vidal Soler a format part de grups locals des que tenia 15 anys i actualment també acompanya cantants com Joana Serrat o Xavier Calvet. En aquest concert podrem gaudir d'un Vidal Soler en solitari.

LÍAM MARTÍNEZ. DIUMENGE 19 DE MAIG, 19H. Jove cantautor vilanoví, que en un format acústic, només amb la seva veu, guitarra i un looper, a l'estil l'Ed Sheeran també ens presentarà les seva composicions.


Línia acadèmica, pedagògica i comunitària. Treballem amb associacions i escoles de la ciutat per endinsar-los en l'àmbit de la creació i posar de relleu els seus projectes acadèmics.

CANTEM! Projecte pedagògic musical. 26 D'ABRIL, 3 I 10 DE MAIG, 20H. La música i el cant com a eina de participació.
Una de les línies d'actuació de l'Auditori Eduard Toldrà, més enllà de la programació de concert, és l'impuls de la línia pedagògica entorn el foment de la música. És en aquest sentit que l'Auditori ha cercat la complicitat de l'Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat per dur a terme el Cantem!, un projecte pedagògic que vol fomentar tot un seguit de valors així com els coneixements musicals entre l'alumnat de Secundària. En aquesta segona edició participaran els alumnes de 1r d'ESO de l'INS Baix a mar, de l'Escola CIM, del Col·legi Providències i de l'IES Manuel de Cabanyes, sota la direcció d'Isabel Pla i amb l'acompanyament musical de professors de l'Escola conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

TOTS DANSEN. Projecte pedagògic entorn la dansa. Dies 22, 23 I 24 de MAIG, A LES 20h Apropem el llenguatge corporal i introduïm la dansa contemporània als joves de secundària amb aquest projecte que fem en 10 teatres de Catalunya de la mà del Mercat de les Flors de Barcelona. Professors d'educació física i arts escèniques del instituts Manuel de Cabanyes, Baix a mar i Dolors Mallafré treballen amb un total de 220 alumnes les coreografies, enguany de Constanza Brnic, amb l'ajuda de la ballarina Angi Mas. El resultat de projecte el podrem veure al Principal.

ESCOLA LLEBETX. 50 ANYS D'UN VENT QUE HA FET HISTÒRIA. INAUGURACIÓ 7 DE MARÇ. L'exposició es podrà visitar del 7 al 24 de març.
L'exposició forma part del 50è aniversari d'aquesta escola i fa un recorregut a la seva història i vivències des del seu naixement fins a l'actualitat. Una escola amb identitat pròpia i amb una atenció concreta cap a els infants amb necessitat educatives especials.

COR ISQUIONE. 25 ANYS FENT MÚSICA. INAUGURACIÓ 5 D'ABRIL. L'exposició es podrà visitar del 5 al 28 d'abril.
Una exposició per conèixer l'univers musical del cor Isquione ara que fan 25 anys de la seva creació.

DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA. DID'19. DISSABTE 27 D'ABRIL, TOT EL DIA.
Un any més des del Teatre Principal, la ciutat de Vilanova i la Geltrú, impulsa un seguit d'activitats i exhibicions al voltant del Dia Internacional de la Dansa amb l'objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat. És imprescindible en una jornada com aquesta, la implicació i participació de les escoles i associacions de dansa de la nostra ciutat.

BELIEVERS. Joves Companyia de Dansa Little Broadway. DIUMENGE 28 D'ABRIL, 19H
Espectacle de dansa i musical de la mà dels jove ballarins d'aquesta companyia. "I tu, què faries per aconseguir el teu somni?" Un espectacle per a tots els públics.

CONTE VA! VA DE CONTES. L'exposició vinculada a la Fira Conte va! Va de Contes s'ha convertit en una cita de referència de la il·lustració contemporània al nostre país. Com cada any, la selecció dels participants a la mostra ve donada pels il·lustradors que van exposar l'any anterior, creant així una riquíssima xarxa de creadors. Enguany, tant l'exposició com la fira tenen com a fil conductor "Els contes i el bosc".

NANOTEATRE. Teatre de mínims en llocs inesperats. DIVENDRES 7 DE JUNY, 20:30H, 21H I 21:30H I DISSABTE 8 DE JUNY, 20H, 20:30H I 21H.
Des del 2013 el Teatre Principal produeix aquesta experiència, amb la implicació de diferents sectors de l'escena vilanovina, amb l'objectiu de crear 4 càpsules de teatre, d'una durada de 15 min cadascuna, que es representaran en diferents espais, de molta proximitat, tot creant un recorregut. Actors professionals, estudiants d'arts escèniques i amateurs treballen conjuntament durant mig any per oferir-nos aquestes petites peces dramàtiques en espais d'aforament reduït.

DIA INTERNACIONAL DE LA MÚSICA. DIM'19
Ja és habitual que el dia 21 de juny, com a Dia Internacional de la Música, posem punt i final a la programació estable Escena. I també de forma habitual, ens agrada fer-ho amb la participació dels alumnes i professors de les escoles de música de la nostra ciutat. Diferents formacions de diferents escoles omplen de música les places i carrers de la nostra vila. DIVENDRES 21 DE JUNY,TOTA LA TARDA

Programació familiar i tots públics
La programació familiar PETITA ESCENA la conformen els espectacles programats per La Xarxa Vilanova (que acollim al Teatre Principal), els espectacles familiar del Teatre Principal i els de l'Auditori Eduard Toldrà. Aquesta temporada podrem gaudir de l'escena en família amb les següents propostes:

- DÉU PETER PAN. Festuc Teatre. DIUMENGE 3 DE FEBRER, 18H. La Xarxa. Teatre Principal
- IMPACT. ZAPPA MÀGIC. DIUMENGE 10 DE MARÇ, 18H. La Xarxa. Teatre Principal
- L'AVENTURA D'AVORRIR-SE. L'Estaquirot Teatre. DIUMENGE 24 DE MARÇ, 18H. Teatre Principal
- GRETEL I HANSEL. Zum-Zum Teatre. DIUMENGE 7 D'ABRIL, 18H. La Xarxa. Teatre Principal
- ENVÀ. Amer i Àfrica circ cia. DIUMENGE 14 D'ABRIL, 18H. Teatre Principal
- QUIMERA. La Guilla Teatre. DIUMENGE 11 DE MAIG, 18H. Fira Conte Va! Va de contes. Teatre Principal
- REGGAE PER XICS. Ballant damunt la lluna. DIUMENGE 19 DE MAIG, 18H. Auditori Eduard Toldrà.
- MATILDA. Tracart. Aula d'Activitats Teatrals. DIUMENGE 2 DE JUNY, 18H. La Xarxa. Teatre Principal

Activitats complementàries.
A més a més, dels propis espectacles, la programació va acompanyada d'una sèrie d'activitats COMPLEMENTÀRIES A LA TEMPORADA, que serveixen per un major gaudi de la temporada. Com són:
- Escola de l'espectador. Xerrades postfunció amb les companyies.
- Parlem de música. 1 xerrada al mes per apropar-nos a la música clàssica.
- Visites comentades a les exposicions.
- Workshop i/o tallers d'art, música i dansa.
- Trobada amb artistes prèvia al seu concert.
- La maleta del Dan Dan Dansa del Mercat de les Flors. Dirigit a alumnes i professorat d'infantil i primària. Es tracta d'un recurs pedagògic que proposa unes activitats i acompanyat de materials diversos que ajuden a potenciar la creativitat i la imaginació a l'aula, per edats i per cicles educatius.
6. Suport a l'audiovisual.
Volem posar en relleu l'amplia programació de cinema que és dur a terme al Teatre Principal, amb els següents cicles:
- Cicle Gaudí. El tercer dijous de cada mes.
- Documental del Mes. El segon dimecres de cada mes.
- Cineclub Sala 1. Tots els dimarts.
- Cicle de cinema projecte Buchenwald.VENDA D'ABONAMENTS
Dissabte 26 de gener:
A partir de les 11h per Internet.
A taquilles del TEATRE PRINCIPAL d'11 a 14 h i de 17 a 20 h

VENDA D'ENTRADES
Diumenge 27 de gener:
A partir de les 11h per Internet.
A taquilles del TEATRE PRINCIPAL d'11 a 14 h i de 17 a 20 hPer a més informació:
www.elprincipal.cat
www.auditoritoldra.cat
www.lasalavng.cat

A les xarxes socials dels tres equipaments a : Instagram, Facebook i Youtube


Programació Escena, 1

Programació Escena, 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració